Veel mensen die bij Dance Connects dansen zijn niet eenzaam. Zij staan vaak volop in het leven en hebben een stevig (groot of klein) netwerk. Toch zijn er ook veel mensen boven de 60 in Amsterdam e.o. die regelmatig een gevoel van eenzaamheid ervaren. Mensen die bijvoorbeeld geen werk meer hebben of van wie de partner en/of naasten zijn overleden. Mensen die vanwege een chronische ziekte of door een beperking minder mobiel zijn en weinig buiten komen. Er zijn veel redenen om eenzaam te worden of een periode van eenzaamheid door te maken. En iedereen gaat daar op een eigen manier mee om.
29 september t/m 6 oktober: Week tegen Eenzaamheid
Tijdens de
Week tegen Eenzaamheid, die aanstaande donderdag begint en die in het kader van het actieprogramma
Eén tegen eenzaamheid wordt georganiseerd door het ministerie van VWS, worden er landelijk allerlei activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor een serieus maatschappelijk probleem. De invloed van eenzaamheid is namelijk erg groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, minder meedoen in de samenleving en een gevoel dat welzijn of geluk tekortschiet. Eenzaamheid verhoogt zelfs de kans op voortijdig overlijden.
Wat kun je er aan doen?
Er zijn verschillende manieren om met eenzaamheid om te gaan. Het versterken van je netwerk is een goed middel om eenzaamheid te voorkomen. Eenzaamheid is voor iedereen anders. Wat werkt ook.
Hier vind je een aantal tips die je op weg kunnen helpen om eenzaamheid te doorbreken.
Dance Connects helpt, draagt bij en deelt
Dance Connects doet elk jaar mee aan de Week tegen Eenzaamheid. Soms krijgen we daarover van deelnemers de vraag: “Waarom doen jullie mee? We zijn toch niet eenzaam?”. En dat begrijpen we, we willen niemand met onze acties en activiteiten ongefundeerd in het hokje ‘eenzaam’ plaatsen. Wel willen we eenzaamheid bespreekbaar maken en bijdragen aan het voorkomen van eenzaamheid. Als we met onze deelname aan deze week er voor kunnen zorgen dat 1 iemand zich minder eenzaam voelt, dan is voor ons onze deelname geslaagd.
Open, vrije en veilige omgeving
Bij Dance Connects kun je altijd terecht als je je eenzaam voelt of als je wilt voorkomen dat je eenzaam wordt. Dans en muziek zijn twee heel natuurlijke en fijne manieren om met andere mensen in contact te komen. Soms lijkt de drempel om naar een dansles te komen hoog, maar omdat we werken met warme, vriendelijke en professionele dansdocenten en we de afgelopen 7 jaar een hele open en vrije community hebben opgebouwd, is Dance Connects een veilige plek voor iedereen en zeker voor mensen die het spannend vinden om te komen, maar juist zo nodig hebben om mee te doen.
Voel je je (soms) eenzaam?
Tijdens de Week tegen Eenzaamheid nodigen we jou van harte uit om mee te doen, gewoon om eens te komen proberen, te kijken, te voelen. In deze week zullen er meer mensen komen die zich soms eenzaam voelen en er zijn altijd mensen aanwezig die begrip hebben voor jouw specifieke situatie. De eerste les is altijd gratis. Als je besluit om vaker en regelmatig mee te doen, dan is er voor elke financiële situatie een mogelijkheid.
Voel je je niet eenzaam, maar wil je wel bijdragen?
Tijdens de Week tegen Eenzaamheid vragen we jou om iemand mee te nemen naar een dansles. Ben je al actief bij ons, dan is het goed om eens om je heen te kijken in jouw eigen omgeving en netwerk. Zijn er mensen die erbij gebaat zijn wat vaker uit huis te komen of een steviger netwerk op te bouwen? Nodig hen uit en kom samen naar een locatie bij jullie in de buurt. Neem je iemand voor een eerste keer mee, dan is de les voor jullie beiden gratis.
Meedoen
Reserveer een les via
info@danceconnects.nl, vul het
proeflesformulier in of kom gewoon langs bij een van de lessen. Meld bij je inschrijving of bij de docent dat je mee doet aan de Week tegen Eenzaamheid.
Kijk op
Meedoen voor alle informatie over de danslessen.
Alle locaties van Dance Connects vind je op de website in het hoofdmenu.
Wil je jouw mogelijkheden eerst bespreken? Neem dan contact met ons op via
info@danceconnects.nl of 020-2611058.