floortje rous

FLOORTJE ROUS

Directeur-Bestuurder

Floortje Rous is oprichter van Dance Connects. Ze studeerde af als Tekstwetenschapper aan de Universiteit van Tilburg en volgde tegelijkertijd de dansopleiding aan de Fontys Dansacademie. Zij behaalde haar bachelors in Choreografie en Docent Dans en is sindsdien werkzaam als choreograaf, docent en projectontwikkelaar. Floortje maakte producties met jonge professionals en amateurs. Ze gaf les op balletscholen, in het regulier onderwijs en op theaterscholen. In 2012 choreografeerde zij voor het eerst een groep oudere dansers en ontdekte haar passie. In 2018 richtte zij Dance Connects Company op, een all-ages dansgezelschap, waarmee zij producties ontwikkelt en toont met persoonlijke en sociale thema’s die aanzetten tot zelfonderzoek en het bevragen van denkbeelden. Wat begon als een persoonlijke affiniteit met oudere dansers, groeide uit tot een stichting met de missie om dans bereikbaar en toegankelijk te maken voor iedereen van 60 tot 100+

Onze deelnemers laten mij zien dat je nooit te oud bent om iets nieuws te leren. Dat je niet bang hoeft te zijn om ouder te worden, zolang je blijft bewegen, fysiek, klein of groot, en mentaal. Ik zie wilskracht, talent en creativiteit, ook op zeer hoge leeftijd. Het mooiste vind ik de eigenheid, die lijkt te groeien met de jaren. Dat geeft mij kracht en inspiratie in mijn eigen leven.

ANNEGIEN VAN HARTEN

ANNEGIEN VAN HARTEN

Zakelijk Leider

Annegien heeft theaterwetenschappen gestudeerd aan de Universiteit Utrecht met specialisatie in dans en beleid/ management. Dans is altijd een leidende draad geweest in haar leven. Naast zelf altijd graag gedanst te hebben, werd ze in 2008 eigenaar van Dansstudio Van Harten en richtte ze in 2019 de stichting Make It Move op. Met deze stichting ontwikkelt ze gerichte projecten en activiteiten om de dans- en cultuurparticipatie te bevorderen en aandacht te geven aan het belang en de positieve effecten van bewegen en dansen. Naast haar huidige werkzaamheden is ze sinds januari 2022 ook wijknetwerker voor Dance Connects in Weesp.

Dans is magisch. Het verbetert niet alleen je fysieke, maar ook je mentale gezondheid: dansen brengt je dicht bij je gevoel, je kunt je emoties uiten en zelfvertrouwen ontwikkelen. Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren wat dans voor je kan betekenen. Met mijn werk bij Dance Connects mag ik hier weer op een nieuwe manier aan bijdragen en dat vind ik een super leuke uitdaging. 

marieke josselet

marieke josselet

Coördinator Marketing, PR & Communicatie

Marieke Josselet studeerde Fotografie aan de Koninklijke Academie voor de Kunsten in Den Haag en Nederlandse Taal en Letterkunde aan de Hogeschool van Amsterdam en de UvA. Na 10 jaar voor vaste werkgevers in de zorg, welzijn, kunst en cultuursector te hebben gewerkt, is zij eind 2015 haar eigen bedrijf gestart onder de naam Let’s go Public.

Marieke werkt met creatieve makers en organisaties die maatschappelijk betrokken zijn. In de afgelopen jaren heeft zij o.a. gewerkt voor Third Space, Building Conversation, EventHands en Vitamine Z.

Dance Connects biedt ruimte aan iedereen om zich artistiek te ontwikkelen en uiten door middel van moderne dans. Het leven wordt hiermee verrijkt. Het eigen leven, maar ook dat van anderen en onze omgeving. Ouder worden is mooi en dat mag gezien en gevierd worden. Alle activiteiten van Dance Connects dragen bij aan de positieve beeldvorming rondom mensen van 60 jaar en ouder. We vertellen een volledig verhaal van een hele diverse groep mensen – we denken niet in hokjes en nodigen iedereen uit om mee te doen.

ZERAJA MUNZER

VICKY VAN ZIJL

Coördinator Vrijwilligers

Vicky van Zijl staat sinds haar 4e levensjaar op het podium en is sinds haar pubertijd betrokken in festivalorganisatie. Ze heeft uitvoerend jazzdans gestudeerd en haar bachelor behaald aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Ze speelde twee decennia in vele rockopera’s en theaterproducties in binnen-en buiteland. Later behaalde zij haar didactische diploma en geeft alle vele jaren zangles o.a. bij Lucia Marthas.
Daarnaast werd zij werkzaam als artistiek adviseur en assistent manager in de muziekfestival wereld. Zij wilde graag haar multidisciplinaire achtergrond als uitvoerend kunstenaar, zangdocent en organisator koppelen en begon aan haar master ‘Operationeel leiderschap in de performing arts’.
Vicky gelooft in de kracht om performing arts, dans en zelfexpressie als middel in te zetten om mensen te verbinden en daarmee een sociale duurzaamheid te bewerkstelligen.
EVA SIERKSMA

EVA SIERKSMA

Wijkmanager Amsterdam Zuid
en Zuidoost

Eva Sierksma studeerde Kunst & Economie aan de Hogeschool voor de KunstenUtrecht en is afgestudeerd binnen de richting Social Design. Samen met een studiegenoot zette zij stichting Fratsen op in Rotterdam, gericht op het verbinden van verschillende generaties door middel van muziek. Daarnaast werkt Eva voor partijen die zich inzetten voor een creatief, cultureel en sociaal Amsterdam.

Dance Connects neemt als organisatie een bijzondere plek tussen de kunsten en de maatschappij in. De organisatie luistert naar de buurt en creëert een passend aanbod, gelet op de wensen en behoeften van de betreffende buurtbewoners. Het contact dat opbloeit tussen 60 plussers tijdens het dansen is heel bijzonder te
noemen. Of je nu vanuit je stoel danst of weken oefent op een choreografie, door het brede palet aan activiteiten worden senioren uitgedaagd om binnen hun eigen mogelijkheden mee te doen en andere mensen te ontmoeten.

ODILE VERMEULEN

AGNES VOSKAMP

Wijkmanager Amsterdam Noord,
Nieuw-West en Zaandam

Agnes is opgeleid tot kunsthistoricus moderne en hedendaagse kunst en studeerde ook Arabisch. Ze werkte jarenlang samen met beeldend kunstenaars en theatermakers en bracht mensen samen in interdisciplinaire projecten, het liefst op bijzondere locaties.

Daarnaast helpt zij al van jongs af aan ouderen en kwetsbaren en weet ze uit eigen ervaring dat beweging en ontmoeting voor hen niet altijd vanzelfsprekend, maar wel heel betekenisvol is.

Naast haar werkzaamheden voor Dance Connects is Agnes in opleiding tot lichaamsgericht therapeut, om anderen te helpen hun eigen (leef)beweging te herkennen en deze te durven volgen. Dans brengt mij keer op keer onverwachte ontmoetingen met mijzelf en met anderen en ik geloof dat dit een universeel gedeelde ervaring is, hoe klein of groot de dansbeweging ook kan zijn. Het pleziert me dus dat ik voor Dance Connects de ogen en oren van de wijk mag zijn, me kan inzetten om dans tot een toegankelijke, vanzelfsprekende activiteit te maken voor zoveel mogelijk 60 plussers, ongeacht de levensgeschiedenis en sociale positie. Even afstand nemen van dagelijkse beslommeringen en gedachtekronkels, je richten op het lichaam en gevoel en vanuit je eigen beweging verbinden met anderen. Steeds opnieuw en uiteraard met een grote vleug lichtheid en plezier!

CAROLIEN MARIS

ANNE KISTEMAKER

Wijkmanager
Amsterdam West en Centrum

Anne heeft een grote passie voor dans, muziek en hoe dit mensen verbindt. In 2011 studeerde zij af aan de opleiding Docent Dans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en in 2020 haalde ze haar master diploma aan de Vrije Universiteit.
Naast haar werkzaamheden voor Dance Connects geeft zij kunsteducatie lessen op een basisschool en ontwikkelt zij beweegprogramma’s voor de allerkleinsten op de kinderopvang.
Naast dit alles heeft zij een grote passie voor creëren en maakt zij in haar eigen atelier leren tassen en accessoires voor particulieren en bedrijven.
CAROLIEN MARIS

AMBER GRAY

Wijkmanager Amsterdam Oost, Diemen en Weesp

Amber is afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam in geschiedenis en in media en cultuur. Naast haar werkzaamheden bij Dance Connects specialiseert zij zich in Amerikanistiek en in communicatie wetenschap. Sinds kleins af aan heeft Amber een passie voor dans; ze is dan ook zelf een dansdocent, en begrijpt al te goed hoe belangrijk dans en muziek zijn voor de mentale en fysieke gezondheid. Door middel van beweging creëert dans gemeenschap, saamhorigheid en geluk.

Als wijkmanager zorg ik ervoor dat de lessen in mijn wijken tot stand komen en dat ze passen bij de wensen van de bewoners. Daarnaast is het mijn taak om zoveel mogelijk mensen bekend te maken met Dance Connects, zodat ieder de kans heeft om lessen te volgen.

Roos Gerritsen

CHLOË SMIT

Productieleider

Chloë studeerde aan de Minerva Academie voor Popcultuur. Tijdens haar studie zet zij zich in voor het creëren van maatschappelijke projecten, op het podium, in de media of voor de klas. Na haar studie verhuisd Chloë naar Amsterdam waar zij in de communicatie / marketing branche aan de slag gaat voor maatschappelijk betrokken organisaties. Daarnaast zet Chloë, samen met collega’s, Stichting Blootnodig op om jongeren van positieve sekseducatie te voorzien.

Iedereen kan dansen, dat laat Dance Connects zien. Door de hele stad en omgeving wordt de mogelijkheid gecreëerd om, wie je ook bent, als jij er blij van wordt; mee te bewegen, plezier te maken en te verbinden. Zoveel mogelijk mensen bereiken om die boodschap te delen, dat is waar ik blij van word.

Roos Gerritsen

ISI ODIA

Office Manager

Meer over Isi volgt zsm

Meer over Isi volgt zsm

Roos Gerritsen

Odile Vermeulen

Medewerker Onderzoek & Ontwikkeling

Odile heeft sinds haar tienerjaren een alsmaar groeiende passie voor dans, gezondheid en voor haar oudere medemens ontwikkeld. Zij heeft een brede achtergrond in gezondheid dankzij haar studies in Gezondheidswetenschappen en heeft zich gespecialiseerd in ouderen met de master Health, Ageing and Society. Diverse banen in de gezondheidszorg met betrekking tot senioren hebben haar een allround beeld gegeven van de doelgroep. 
Als geboren en getogen Amsterdammer zet zij zich graag in om van ‘haar stad’ een mooiere, inclusievere plek te maken. Haar werkzaamheden bij Dance Connects, eerst als wijkmanager en nu in het kader van onderzoek en ontwikkeling, dragen hier natuurlijk mooi aan bij.
Ik ken de positieve impact die dans kan hebben op je leven en ervaar deze nog altijd. Daarom vind ik het onwijs belangrijk dat er meer aandacht is voor het inzetten van dans en andere kunstvormen ten behoeve van het algeheel welzijn.
kim doeleman

KIM DOELEMAN

Dansdocent & Docentbegeleider

Kim Doeleman is afgestudeerd aan ArtEZ Hogeschool voor de kunsten als Uitvoerend Danser/Maker. Ze heeft gewerkt met internationale choreografen zoals Amos Ben-Tal, Ann van den Broek, Joeri Dubbe en Václav Kunes.

Naast haar studie heeft ze haar vaardigheden als fotograaf en docent dans verder ontwikkelt. Sinds 2015 is Kim betrokken bij Dance Connects als fotograaf en assistent choreografie. Sinds september 2016 is zij ook docent.  

Vooral de puurheid, levenservaring en creativiteit die de deelnemers met zich meedragen en toevoegen aan dit project vind ik inspirerend. Ik vind het bijzonder om bij te mogen dragen aan de persoonlijke ontwikkeling van deelnemers. Dans is universeel. Het verbindt, verjongt en creëert geluk.

MAYKE VAN VELDHUIZEN

MAYKE VAN VELDHUIZEN

Dansdocent & Docentbegeleider

Mayke van Veldhuizen is afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten als Uitvoerend Danser. Ze werkt momenteel als freelance danser, choreograaf en docent. 

Mayke heeft onder andere gedanst in choreografieën van Maurice Causey, Sanne Clifford, Jamie de Groot en Elias Lazaridus. Naast het dansen heeft Mayke in binnen- en buitenland workshops gegeven, onder andere aan Vertigo International Dance Program in Jeruzalem, The Stage in Moskou, Circus Department Codarts in Rotterdam en Universidad de las Américas Puebla in Mexico.

Ik vind het heel inspirerend om te zien hoe de dansers van Dance Connects opdrachten interpreteren en het eigen maken. Om de senioren te zien dansen met hun levenservaring, is heel bijzonder.

PETRA VAN AKEN

PETRA VAN AKEN

Dansdocent

Petra heeft dansexpressie en choreografie gestudeerd aan de Theaterschool Amsterdam en ruimtelijke vormgeving aan de Kunstacademie Den Bosch. Vanaf 1989 werkt zij als Docent, Performer en Choreograaf.

Als Artistiek Leider en Choreograaf was Petra 14 jaar werkzaam bij Het Kabinet Danst, een collectief dat festivals op locatie organiseerde en voorstellingen maakte met dansers van alle leeftijden.

Petra choreografeert, maakt beeldende kunst en geeft les als gastdocent op kunstacademies in performance en performance-kunst-geschiedenis. Ook ontwikkelt zij beweeginterventies voor evenementen en congressen.

Haar lessen zijn gebaseerd op moderne dans, dansexpressie en bevatten invloeden uit oosterse bewegingstechnieken. 

Ik vind het fijn om vanuit een eenvoudige dans en bewegingstechniek naar een creatief thema toe te werken. Bewegingsvrijheid, lichaamsbewustzijn, creativiteit en plezier staan centraal in de les. Ik streef ernaar om het hele lichaam in beweging te brengen en de poëzie van beweging in choreografieën en improvisaties te laten ervaren.

DIEGO OLIVEIRA

DIEGO OLIVEIRA

Dansdocent

Diego Oliveira is oorspronkelijk een straat- en hedendaagse danser die zich heeft ontwikkeld op het gebied van performance kunst. In 2006 maakte hij onderdeel uit van Verve Dance Company en in 2007 deed hij zijn eerste professionele tour door Brazilië en Zuid-Amerika.

In 2010 verhuisde Diego van Brazilië naar Amsterdam, waar hij danslessen, internationale workshops en artistieke evenementen organiseerde. In 2012 richtte hij een “only men” collectief op genaamd Brotherhood. Hiermee ontwikkelt hij korte dans-theaterproducties voor verschillende evenementen zoals het multiculturele festival Indomania.

Diego is afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, richting School voor Nieuwe Dansontwikkeling (SNDO). Zijn werk was te zien in Veem Theater, Melkweg, Frascati en Uffer Studio’s Berlijn. Daarnaast ontwikkelt hij zijn eigen onderwijsmethode ‘organische beweging’ en geeft les bij verschillende organisaties. 

irina hufner

IRINA HÜFNER

Dansdocent

Irina is Performer, Dansdocent en Choreograaf. Na haar opleiding tot uitvoerende danseres in Duitsland, is zij in 2017 afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten als Docent Dans.​

Irina creëert dansvoorstellingen en initieert uitwisselingsprogramma’s. Zij is medeoprichter van het collectief SONGA, waarmee ze in 2018/2019 Trānseō choreografeerde en in Nairobi en Amsterdam opvoerde. In haar werk, dat te zien was in Duitsland, Nederland, Peru en Kenia zoekt Irina naar empathie en authenticiteit.

Irina ontwikkelt lesprogramma’s en methodieken voor stichtingen, projecten en diverse groepen. Hierin richt zij zich op het ontdekken van het verbindende element tussen mensen en culturen. Zij werkt onder andere samen met ICK Amsterdam, Muziektheater PRA, Balletschool De Toverfluit, Artzone Nairobi en Dance Centre Kenya.

Dans leert ons te leven met een innerlijke passie en bewuste aandacht. Door een diepe connectie met je lijf creëer je jouw authentieke vorm van expressie. Voor mij staat Dance Connects dan ook voor het delen van de identiteit, het verhaal, de kracht en kwetsbaarheid met elkaar.

SAM BERGSMA

SAM BERGSMA

Dansdocent

Sam Bergsma is afgestudeerd aan de opleiding Docent Theaterdans aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. De afgelopen jaren heeft Sam zich gespecialiseerd op het gebied van danseducatie binnen het basis- en middelbaar onderwijs.

Sam werkt voor verschillende opdrachtgevers zoals o.a. Kunst Centraal en Het Nationale Ballet en doceert verschillende stijlen aan uitlopende doelgroepen in leeftijd en/of niveau.

Vanuit een ontspannen en positieve sfeer laat Sam haar leerlingen hun eigen bewegingstaal ontdekken. Stimuleren en ontwikkelen van creativiteit en verbeelding zijn hierin belangrijke onderdelen. 

Samen in het dansgevoel komen is elke les weer een bijzondere ervaring. Ik geniet ervan mensen van alle leeftijden  te zien opleven: gezichten die gaan stralen, energie die stroomt, de ontmoeting met elkaar en de verrassing die volgt van wat mogelijk is.

KIM DOELEMAN

NICKY MAURIX

Dansdocent

Nicky begon als jong meisje met klassiek ballet. Wanneer Nicky tien jaar is, start zij aan de vooropleiding van de Nationale Balletacademie in Amsterdam. Op latere leeftijd studeerde zij af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten in de richting Jazz-Theater en Show Musical Dans. 

Als danseres danste Nicky in diverse musicals en bij verschillende toneelgezelschappen. De  afgelopen 10 jaar geeft zij dagelijks diverse danslessen aan kinderen en volwassenen tot 80 jaar. 

Niets is fijner dan dansen, en bij Dance Connects is het erg mooi om te zien dat de deelnemers verbinding maken met elkaar en samen plezier hebben in dans. Dit is iets wat meteen het gelukshormoon versterkt!

SOPHIA VAN DER PUTTEN

SOPHIA VAN DER PUTTEN

Dansdocent

Sophia van der Putten is Performer, Choreograaf en Dans-/theaterdocent. Ze vindt het belangrijk om verbinding te creëren door middel van de taal die iedereen tot zijn beschikking heeft; de taal van het lichaam. In haar werk brengt ze ontmoetingen en uitwisselingen opgang tussen mensen en culturen, zowel in Nederland als daarbuiten. 

Sophia studeerde in 2014 af als Docent Dans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Sindsdien maakt ze danstheatervoorstellingen met amateurs, gebaseerd op persoonlijke verhalen van de deelnemers. De voorstellingen speelden zowel in Amsterdam, als in São Paulo (Brazilië) en Moengo (Suriname). Als performer werkt ze samen met dans-/theatermakers en beeldend kunstenaars.

Sophia van der Putten is partner van Dance Connects Community en geeft Moderne Dans Techniek en Improvisatie 40+

SOPHIA VAN DER PUTTEN

FREERK LENSELINK

Dansdocent

Freerk Lenselink is afgestudeerd aan de opleiding Docent Dans aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. De afgelopen jaren heeft Freerk zich toegelegd op dans- en bewegingsexpressie voor ouderen. De dansexpressie als een ingang tot creativiteit, ontwikkeling van je persoonlijke identiteit en het leren ontdekken van de zeggingskracht van je bewegingen. Dit is te merken in zijn lessen waarin beweging centraal staat, maar ook aandacht is voor expressie. Daarnaast is Freerk betrokken bij verschillende projecten voor jongeren en maakt hij muziek voor zowel zijn eigen choreografieën als die van anderen.

Mijn danslessen draaien om verbinding maken. Verbinding tussen beweging en expressiviteit, verbinding tussen muziek en dans, maar het belangrijkste: verbinding met elkaar.

SOPHIA VAN DER PUTTEN

HEIKE AAN DE MEULEN

Dansdocent

Heike aan de Meulen heeft de Academie Lichamelijke Opvoeding gedaan en heeft veel verschillende banen gehad in het onderwijs en in de sportwereld. Als dansdocent werkt ze als freelancer om allerlei verschillende soorten groepen aan het dansen te krijgen. Ze heeft 2 jaar niet kunnen dansen en weet nu als nieuwe dansdocent bij Dance Connects: dit is wat ze wil delen, doen en leren.

Heike is iemand die open is en gemakkelijk contact maakt, waardoor ze een veilige sfeer creëert. 
Heike gebruikt in haar lessen verschillende free-flow-technieken en combineert dit met elementen uit Azonto en Afro Fusion. 

Ik vind dans een bijzonder middel, een middel waardoor je op allerlei fronten kan verbinden. Met jezelf en met elkaar. Het is een inspiratiemiddel, communicatiemiddel, integratiemiddel en een middel om jezelf te uiten. De pure jij komt tevoorschijn, dat mag je laten zien.
DIDO MIRCK

DIDO MIRCK

Dansdocent

Dido begon vroeg met dansen; vanaf zesjarige leeftijd deed zij aan klassiek ballet en vanaf haar dertiende volgde ze lessen op dansacademies in Amsterdam en Tilburg, in klassieke dans, moderne dans, jazz, improvisatie en folklore. Na de dansacademie werd zij tolk gebarentaal, maar na het behalen van haar tolkdiploma bleef de danswereld trekken.  

Dido begon vervolgens bij Danstheater VOS, waarbij zijjarenlang gedanst heeft in verpleeghuizen voor senioren. Hierdoor werden haar interesse en passie gewekt voor het raakvlak tussen zorg en kunst. Sinds 2017 geeft Dido danslessen aan mensen met Parkinson, MS en reuma, maar ook aan dementerenden en mensen met NAH. Hiervoor heeft ze verschillende cursussen gevolgd. Bij DansPark geeft Dido wekelijks meerdere van dergelijke specialistische lessen. Daarnaast geeft ze graag gastlessen bij organisaties als ReDiscoverMe, VOS en DanceConnects.

Het is een heerlijke uitdaging om mensen uit hun schulp te helpen kruipen en de wereld in te laten dansen, om zo zichzelf, en daarbij dus hun hele wezen, inclusief hun lichaam te omarmen. Ik hoop een veilige en inspirerende omgeving te creëren waarin jij als danser jezelf kan zijn. Zodat jij je lichaam herontdekt en kan genieten van alle mogelijkheden die het samenzijn, de ruimte en de muziek met zich meebrengen.

VERA VAN WEERDEN

VERA VAN WEERDEN

Dansdocent

Vera is in 2014 afgestudeerd aan de ArtEZ dansacademie en brengt sindsdien verschillende groepen in beweging. In het speciaal- en primair onderwijs en amateur dansers van 2 tot 92 jaar. Ze werkt het liefst vanuit de moderne dans, dansexpressie en andere vormen van improvisatie. 

Wat ik zo mooi vind aan het werken met oudere mensen, is de eigenheid en vrijheid die zij hebben. Dit vind ik prachtig om te zien en is een inspiratie bron voor mij om nog vrijer te bewegen en me te uiten in dans. Deze kracht wil ik doorgeven en iedereen in het hier en nu hun eigen dans laten dansen.

anke ottema

PIERIK L'ISTELLE

Dansdocent

Pierik l`Istelle is in 1974 afgestudeerd aan de Theaterschool in Amsterdam AHK.
 Na haar studie heeft ze zich aangesloten bij twee uitvoerend gezelschappen voor Moderne Dans. Lucas Hoving Danstheater en DIN educatief Kinder Theater. Vanaf 1980 tot 2006 was ze werkzaam in het (kunst)onderwijs en als Dans-theatermaker.
 In die periode heeft zij ervaring opgedaan als danser/docent, en als leidinggevende, eindverantwoordelijk Directeur van een Kunstzinnige Middelbare School in Amsterdam. De IVKO.

In 2005 is ze begonnen met een eigen werkplaats voor Dans en Beeldende Kunst: Ongoing.
 De visie van Stichting Ongoing gaat uit van een samenleving die het mogelijk maakt te participeren op een kunstzinnige wijze voor alle lagen van de bevolking. Sinds 2012 richt Ongoing zich op de ouderen in onze maatschappij.

Ik ben als docent van 68 jaar mijn eigen doelgroep bij Dance Connects. Ik geniet al ruim veertig jaar van mijn vak. De uitdaging van de fysieke verbeeldingskracht van ons ouder wordende lichaam is spannend. Wat kunnen we nog wel? Hoe geven we vorm via de dans aan onze eigen historie, onze plek in het heden? Werken bij Dance Connects met collega’s van andere generaties vind ik leerzaam en plezierig.

anke ottema

STEPHANIE VAN DOOREN

Dansdocent

Stephanie Van Dooren-Eshkenazi is afgestudeerd van de Vooropleiding Dans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en later aan de Martha Graham School of Contemporary Dance in New York City als Uitvoerend Danser en Dans Docente. Ze heeft zich gedurende 12 jaar in NYC ontplooid als professioneel danseres in werken van o.a. Martha Graham, Jacqulyn Buglisi, Blakeley White-McGuire en Michael Mao. Als docente is ze verbonden geweest aan de Ailey School, STEPS on Broadway, Dance Theater of Harlem en Peridance. Een van de hoogtepunten is haar werk als Assistant Director aan de Table Of Silence, een roep tot vrede met 180+ dansers, jaarlijks uitgevoerd op 9/11 in het hart van Lincoln Center.
Stephanie heeft zich verder ontwikkelt met een 200 uur yoga docenten training en studeert momenteel verder voor haar MSc Klinische Ontwikkelingspsychologie.
Ik vind het bijzonder om mijn kennis van dans, yoga en psychologische training te kunnen koppelen om de Dance Connects gemeenschap met zichzelf en met elkaar te verbinden en hen zo in hun kracht te zetten.
anke ottema

Marlieke Burghouts

Dansdocent

Marlieke is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam als docent dans. Ze heeft als danser getraind en gewerkt in New York City, USA en heeft een M.A. Choreografie behaald aan Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance.
In Nederland werkt Marlieke als dansdocent voor Danscentrum Utrecht, danst ze
peutervoorstellingen voor Kleintjekunst en geeft ze workshops improvisatie.
Met haar Stichting Bodies in Action maakt ze interdisciplinaire dansvoorstellingen en heeft ze het project R.UI.S. waarmee ze voorstellingen en exposities maakt met jongeren tussen de 16 en 24 jaar
oud.
Ik vind het leuk om een sfeer van nieuwsgierigheid en onderzoek te creëren in mijn les en geef graag iedereen de ruimte om zich op hun eigen manier en niveau te ontwikkelen, zowel persoonlijk als danstechnisch.
wies rosenboom

HANS P. VAN ZON

Voorzitter van de Raad van Toezicht

Hans van Zon is verbonden aan de vrijwilligersorganisatie Board Companions die zich inzet voor het ondersteunen van non-profit organisaties bij het bereiken van hun sociale doelstellingen. Hij studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en heeft tijdens zijn loopbaan veel ervaring opgedaan op het gebied van financiën, marketing, strategieontwikkeling en governance. Hans is sinds einde 2022 betrokken bij Dance Connects eerst als adviseur en sinds kort als Voorzitter van de Raad van Toezicht.
Ik ben gegrepen door het enthousiasme en de passie waarmee binnen Dance Connects op een professionele en creatieve wijze de fysieke en geestelijke gezondheid van mensen op hogere leeftijd wordt bevorderd.
JOYCE VRIJBURG

JOYCE VRIJBURG

Lid van de Raad van Toezicht

Joyce Vrijburg is werkzaam als auditor/accountant. Ze heeft aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam Bedrijfskunde gestudeerd en rondde in 2010 haar master Accounting & Control af.

Joyce was Penningmeester van Stichting Dance Connects sinds de oprichting in 2016.

Activiteit en sociaal contact zijn volgens mij belangrijke voorwaarden voor een prettig leven. Daarom zet ik mij in voor het scheppen van deze voorwaarden voor groepen die daar hulp bij kunnen gebruiken.

kathy joe

ANGELA VAN DIJK

Lid van de Raad van Toezicht

Angela van Dijk studeerde theaterwetenschap en public relations aan de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit van Utrecht. Ze heeft gewerkt als communicatieadviseur en manager in de culturele sector, bij de overheid en verschillende commerciële en non-profit organisaties. De laatste twaalf jaar werkte ze als adviseur bij het LKCA, het landelijk kennisinstituut voor cultuureducatie en amateurkunst. Haar focus was het breed onder de aandacht brengen van het maatschappelijke belang van actief iets doen aan cultuur. Daarbij legde ze verbindingen tussen de professionals uit de cultuursector en de zorg- en welzijnssector.
KEES VALENTIJN

Kees Valentijn

Ambassadeur

Ik ben geboren twee jaar na de Tweede Wereldoorlog als vierde kind in een rijtje van negen. Vader timmerman, later conciërge, moeder huisvrouw. Ik was gek op tekenen en gym en werd op de middelbare school een boekenwurm met voorliefde voor beeldende kunst en poëzie.

In Amsterdam ben ik naar de Rietveld academie gegaan en daar de lerarenopleiding Tekenen gevolgd. Ik ben getrouwd met een meisje van de parallelklas, dat nog steeds mijn echtgenote is. Twee kinderen, vier kleinkinderen inmiddels.

Na ongeveer 40 jaar lesgeven op de middelbare school, heb ik de Akademie voor Massage en Beweging gedaan, Ruimtelijk Werken aan de Kunstacademie Haarlem. Ik ben lid geworden van een kamerkoor en ik ben stadsgids bij Mee in Mokum. Sinds een paar jaar dans ik bij Dance Connects.

Bij Dance Connects herken ik mijn liefde voor bewegen bij leeftijdgenoten. Het gevoel dat je in een vertrouwde omgeving jezelf kan zijn. Ik geniet van de improvisaties waardoor je mogelijkheden van jezelf uitprobeert. Bij meer gestructureerde aanwijzingen leer ik volgordes en danspatronen onthouden, een soort balans tussen lichaam en geest. We dansen in een groep waardoor je ziet hoe anderen op hun eigen manier bewegen. De durf om iets van jezelf te laten zien, de waardering die je krijgt daarna, het geeft een boost aan mijn welbevinden.

Als ambassadeur van Dance Connects hoop ik anderen te motiveren en uit te nodigen om mee te doen. Al dansend leef je meer.

annemarie van de vusse

ANNEMARIE VAN DE VUSSE

Ambassadeur

Ik ben opgeleid als chemicus en was jarenlang werkzaam als milieuadviseur, onder meer bij de Technische Universiteit Delft. Daarnaast heb ik als wetenschapsjournalist gewerkt. 

Sinds mijn pensionering kan ik meer tijd besteden aan schrijven, toneelspelen en wandelen. Ik woon met mijn kat op een woonboot in het centrum van Amsterdam. Mijn betrokkenheid bij het water komt nog steeds tot uiting in mijn werkzaamheden voor de vereniging van milieuprofessionals. Ook heb ik in het bestuur van het waterschap gezeten.  


Sinds de start van Dance Connects heb ik meegedaan aan de dans-trainingen en –uitvoeringen. Ooit ben ik begonnen bij Dance Connects, omdat ik het belangrijk vond meer te bewegen, toen ik na mijn pensioen geen dagelijkse fietsritjes naar meer werk meer hoefde te maken. 

Ik ben gebleven, omdat het gezellig is met een groepje mensen op muziek te bewegen, en ik heb gemerkt dat mijn ritmegevoel, mijn balans en conditie verbeterden. Je laten inspireren door een opdracht of een plaatje, en dat in beweging tot uitdrukking brengen, spreekt mij zeer aan.

Mensen enthousiast maken om mee te bewegen met Dance Connects en dansen als bewegende vorm van eigenheid onder de aandacht te brengen, is voor mij de motivatie om ambassadeur te worden. 

LETA SPOOREN

LETA SPOOREN

Ambassadeur

Ik ben docent beeldende vorming en theaterregisseur. Ik heb beeldende kunst lessen gegeven aan alle leeftijden. Het grootste deel van mijn werkzame leven werkte ik in het theater als regisseur en theatermaker van professionele en jongerenvoorstellingen.

In 2007 heb ik een theater en filmschool voor kinderen en jongeren, de DAT!school, in Amsterdam Noord opgericht. Ik was daar directeur, docent en regisseur. 
Tegenwoordig is dansen, schrijven en fotografie mijn passie. Af en toe coach ik jonge startende ondernemers.

Bij Dance Connects vond ik waarnaar ik al een tijd op zoek was, een manier om fit en soepel te blijven door middel van dans. Na mijn eerste les bij Dance Connects wist ik dat ik het gevonden had, dansen met leeftijdsgenoten onder professionele begeleiding in een prettige ongedwongen sfeer.

Ik kan er met zo veel plezier dansen onder leiding van docenten die me inspireren en me uitdagen zo ver te gaan als ik zelf wil. Na afloop een drankje met elkaar drinken is ook heel gezellig.

Als ambassadeur wil ik mensen die willen (blijven) bewegen, fit willen zijn en houden van dansen de weg naar Dance Connects wijzen. En daarbij ook meer mannen inspireren om de drempel te nemen.

Bij instanties wil ik het belang van moderne dans voor de ouder wordende mens onder de aandacht brengen. Dansen en muziek is een heel goed medicijn in het proces van ouder worden.

pauline otto

PAULINE OTTO

Ambassadeur

Ik dans inmiddels al 5 jaar bij Dance Connects in het Centrum. 

Ik heb vroeger mijn Docent Dans opleiding behaald bij de Theaterschool. Wat nu heet: De Academie voor Theater en Dans. Ik ben daarna mijn eigen dansstudio gestart in Amsterdam.

Vanuit dit oogpunt ben ik altijd geïnteresseerd geweest in het volgen van het ondernemingsschap van Floortje.

Dansen bij Dance Connects is allereerst fijn om zelf te kunnen bewegen en om mensen van 60 jaar en ouder met dezelfde interesses te kunnen ontmoeten. De neuzen staan dezelfde kant op zogezegd.

Ik voel me half in de kreukels als ik de studio binnenkom en helemaal ontkreukeld als ik eruit kom. Ik voel me daarna fitter en helderder.​

Moderne Dans is een tegenhanger van Klassieke Dans. Het zorgt voor expressie en eigen ontwikkeling. Dans is en blijft mijn passie. Het is muziek, taal en beweging. Dans is poëzie.

Dansen bij Dance Connects heeft mijn leven verrijkt en van daaruit wil ik ouderen enthousiasmeren. Ik wil mensen uit hun comfort zone halen en weg achter de geraniums.

Ook het zijdelings sociale aspect van nieuwe mensen ontmoeten is een van de vele redenen dat ik me als ambassadeur van Dance Connects op mijn plek voel. 

Tot dans!

LIES VAN DER POL

LIES VAN DER POL

Ambassadeur

Ik ben als logopediste begonnen in basis- en speciaal basisonderwijs. Later ben ik overgestapt naar het praktijkonderwijs en heb daar met jongeren met een licht verstandelijke beperking gewerkt. Dit deed ik als tijdelijk docent Omgangskunde.

Deel van mijn werk was leren via rollenspel, sociale vaardigheden en een jaarlijkse onderbouwshow: voor en door de leerlingen.
Sinds 6 jaar werk ik in de thuiszorg als hulp bij huishouding.

Ik was op zoek naar een manier van bewegen die anders was dan fitness of gymlessen. In het Stadsblad las ik over moderne dans voor 60plussers en ik dacht: eindelijk dans voor de niet meer piepjonge mens!

Het bleek een gouden greep voor mij. In plaats van thuis met de koptelefoon in mijn eentje te dansen kon ik dat nu gaan doen met een groep leeftijdgenoten. En ik merk dat ik me behoorlijk heb ontwikkeld sinds ik in september 2018 een proefles heb gevolgd.

Het dansen geeft me enorm veel plezier. Ik merk dat ik een heel andere groep spieren aanspreek en het dansen maakt me soepeler. Ook de uitdaging om met anderen te dansen en samen opdrachten uit te voeren helpt me om mezelf meer uit te dagen.

En nu ben ik ambassadeur. Waarom? Omdat ik mijn ervaringen heel graag deel met anderen om ze ook enthousiast te maken voor Dance Connects!

PETER VAN DER LINDEN

PETER VAN DER LINDEN

Ambassadeur

Ik ben Peter, 59 jaar. Na twee onafgemaakte studies (Geschiedenis en HBO Bibliotheekopleiding) heb ik gewerkt in boekhandels en bibliotheken. Ben een eigen winkel begonnen in tweedehands boeken en elpees. De winkel heb ik nu niet meer en ik werk sinds 5 jaar als schoonmaker bij mensen thuis en doe vrijwilligerswerk met verstandelijk gehandicapten.

Ik ben ooit eens omgeschreven als denkende danser. Als ik denk ga ik fantaseren. Als iemand me danspassen leert komen mijn gedachten tussenbeide. Gelukkig vind ik een evenwicht tussen denken en dansen. Tussen improvisatie en choreografie. Chaos en orde.​

Dance Connects  is ontspanning,  sociaal contact, sport en meditatie ineen. Ik leer dat improvisatie en choreografie elkaar aanvullen. Hoe ik beweeg, hoe anderen zich bewegen en ik krijg oog voor de ruimte buiten me en binnen me (gevoelens, gedachten).

De deelnemers komen los van hoe we normaliter zijn en lijken. We durven ons te uiten, ontdekken onverwachte kanten van onszelf en elkaar. Worden opener. Groeien naar meer evenwicht tussen “je eigen ding doen” en op elkaar reageren.

Improvisatie wordt choreografie. Individuen worden een groep zonder uniformiteit. De groep baart persoonlijkheden en andersom.

De docenten creëren een prettige sfeer, die blijft bij de nazit en doorwerkt in het dagelijks leven.

De verhouding tussen de verschillende delen van een groep en het geheel speelt overal een rol. In gezinssituaties, op werk, in nationale en internationale politiek. Dance Connects laat zien dat samenwerken en eigenheid elkaar versterken. Daarom ben ik ambassadeur.

LIES VAN DER POL

LIESBETH DE LANGE

Ambassadeur

Na mijn pensionering was ik weer op zoek naar een fijne en lijfvriendelijke manier om in beweging te blijven. Zweten in de sportschool of moeizame poses in de yogaklas bevielen mij niet.

En toen vond ik een artikel over Dance Connects in de Westerpost. Na twee lessen bij Kim was ik verkocht. Eindelijk kon ik vrij bewegen op inspirerende en uitdagende muziek. In de lessen Moderne Dans voor 60+ was het een verrassing wat ik met mijn armen, benen, hoofd en romp allemaal kon uitdrukken en beleven.

Heel mijn werkende leven gebruikte ik vooral mijn hoofd en soms ook mijn handen. Nu krijgt mijn lijf alle ruimte om te leren, te fantaseren en zich te manifesteren. En dat in de veilige omgeving van leeftijdgenoten die net als ik niet alles zomaar kunnen. Aan dat laatste kun je je optrekken op je mindere dagen.

En dan blijkt dat Dance Connects meer doet dan alleen lessen in een studio. Dance Connects danst ook buiten in het park, organiseert clubavonden en muziektafels in de zomer. Het is leuk om daar als vrijwilliger, achter de schermen, aan mee te werken. Je voelt het enthousiasme van de betrokkenen en ontmoet nieuwe mensen.

Na bijna 4 jaar meedoen wil ik nu graag mijn plezier in dansen doorgeven. Als ambassadeur hoop ik anderen te enthousiasmeren om het feest van bewegen op muziek aan te gaan.

pauline otto

PAM MORTON

Ambassadeur

Ik ben oorspronkelijk Amerikaanse, uit Wichita, Kansas, maar ik woon al meer dan 40 jaar in Amsterdam. Ik ben 76 jaar oud.

Ik heb gewerkt als entertainer en over de hele wereld gezongen en gereisd met mijn toemalige man. Wij hebben alle soorten muziek gezongen van musicals (Hair en Cabaret) tot pop en jazz. Ik heb later mijn eigen band opgericht en daarmee op veel plekken in Amsterdam gespeeld.

Nadat mijn dochter was geboren heb ik als secretaresse gewerkt voor een aantal advocaten kantoren in Amsterdam en heb ik Tai Chi gestudeerd. Ik heb hierin les gegeven van 2006 tot 2020.

Mijn liefde voor dans en lichamelijke beweging gaat heel ver terug in de tijd en ik miste de gelegenheid om te dansen toen ik ouder werd. Nadat mijn dochter mij een flyer van Dance Connects stuurde, wilde ik dat zeker proberen. Na de eerste sessie met Diego op de Baarsjesweg wist ik dat ik iets moois had gevonden.

Ik voel me heel gelukkig als ik dans, en als ambassadeur wil ik dat delen met anderen.

 

KEES VALENTIJN

Josepha Hulskes

Ambassadeur

Mijn beroep is grafisch ontwerper, gespecialiseerd in boektypografie. De afgelopen 15 jaar heb ik dit solitaire vak gecombineerd met het geven van inburgeringslessen aan nieuwe Nederlanders afkomstig uit de hele wereld. Een gouden combinatie!
Zolang ik me kan herinneren geniet ik van bewegen. In mijn kindertijd heb ik een paar keer kort op dansles gezeten, maar dat liep steeds stuk op mijn intuïtieve afkeer van autoritair gedrag van de docent. 
Dansen deed ik vooral in de woonkamer, tot ik bij de fysiotherapeut de folder van Dance Connects ontdekte. Als noorderling koos ik voor de lessen van Diego (een fantastische danser en creatieve & speelse docent) in de Tolhuistuin. Inmiddels dans ik anderhalf jaar en elke maandagmorgen komt er een moment waarop mijn denken stopt en er alleen het nu bestaat met beweging, contact en heel veel plezier.
Als ambassadeur wil ik mijn enthousiasme voor de lessen met zoveel mogelijk anderen delen, zodat dat ook zij het gevoel van vrijheid en levensplezier kunnen ervaren, dat voortvloeit uit het dansen en spelen met elkaar.
annemarie van de vusse

Pebbles Benthin

Ambassadeur

Ik groeide op in een creatieve leefomgeving, waarin dans, muziek, kunst en mode centraal stonden. Zolang ik me kan herinneren, dans ik. Zodra ik muziek hoor, kom ik in beweging. Alle vormen van dans heb ik wel gedaan: van Jazz tot Tango.

Ik greep elke hippe stroming aan, om me flink uit te dossen in zelfontworpen outfits. Ik heb de modevakschool en de kunstacademie gevolgd en ben een gediplomeerd pedagoog.

Naast mijn werk als stylist bij o.a de Nationale opera en ballet, verzorgde ik kunsteducatieve projecten op diverse scholen en kindercentra. Momenteel werk ik bij Mk24 als vakdocent textiel.

Ben altijd blijven dansen. Dat werkt helend en maakt vrij.

Ik ben ambassadeur voor Dance Connects omdat dansen ervoor zorgt dat je lekkerder in je vel zit, je losser maakt. Iedereen zou elke dag even moeten dansen.
LETA SPOOREN

Dewi van der Smitte

Ambassadeur

Ik kom uit het welzijnswerk en heb heel mijn leven veel aan beweging gedaan: yoga, Tai Chi, Chi Kung, dans. Ik heb me verdiept in sjamanisme en Native Americans. De laatste jaren ook in (zelf)healing. Ik ben nu in de ban van Jin Shin Jyutsu. Ik dans al een aantal jaar bij Dance Connects. 
Wat ik aantrekkelijk vind is dat Dance Connects zich op ouder wordende mensen richt en op hun eventuele ongemakken. Ook kun je bij Dance Connects op veel verschillende plekken en tijden dansen. Dansen verbindt, geeft blijheid en vreugde. Je dopamine wordt aangemaakt waardoor je energieker in het leven staat.
PETER VAN DER LINDEN

JUDITH GROENENDIJK

Ambassadeur

Dansen is voor mij een levensbehoefte – met dank aan mijn moeder, die me op 3-jarige leeftijd in een dansklasje voor peuters plaatste wegens mijn onmetelijke voorraad energie.

In mijn werkende leven als creatief therapeut, jurist en coach ben ik altijd blijven dansen, ook al was er soms weinig tijd, van jazzballet tot flamenco, het leek me allemaal leuk om te doen.
Waar anderen een sportschool opzoeken om lenig en in conditie te blijven, zo hielp het dansen mij om op een fijne en speelse manier in vorm te blijven.

Sinds ik gestopt ben met een reguliere baan heb ik Dance Connects ontdekt. En wat een verrassing om een dansvorm te vinden die zo bij mijn ouder wordende lijf past.

De docenten maken hedendaagse dans toegankelijk voor iedereen, maar hebben elk hun eigen signatuur in het lesgeven. En dat spreekt me erg aan.

Sinds ik de lessen volg heb ik me flink ontwikkeld in bewegen, muzikaliteit en begrijpen wat dans eigenlijk is. Het is heerlijk om te ontdekken wat je allemaal nog kan en durft.

Met dank aan de docenten, maar ook aan mijn mededansers. Allemaal ‘ouderen’ waar tijdens het dansen het plezier van afspat! We leren van elkaar en iedereen kan op eigen wijze deelnemen. Ik ben ambassadeur geworden omdat ik iedereen dit plezier gun.

KEES VALENTIJN

Christine van Kretschmar

Ambassadeur

Ik heb veel verschillende dingen gedaan, Vrije Academie in Den Haag, boerin in Frankrijk, kok in vegetarisch restaurant, barkeeper, opleiding sociaal cultureel werk, culturele maatschappelijke vorming, en opleiding tot docent creatieve handvaardigheid. Ik heb jaren als Sociaal Cultureelwerker en Docent creatieve handvaardigheid gewerkt bij Welzijn binnenstad.
Dansen vond ik altijd leuk en bevrijdend, als kind volksdansen op de montessorischool, in mijn tienerjaren rock en roll. Na mijn pensioen was ik op zoek naar een leuke, vrije dansclub, geen pasjes en partners, gewoon lekker los gaan met toch een kop en een staart. En dat vond ik bij Dance Connects.  Na de eerste les buiten bij Westergasfabriek van Mayke was ik om, geweldig! Lijf los, hoofd los, precies wat ik hoopte!
En inmiddels 3 jaar verder, ben ik alleen maar enthousiaster geworden, met al die verschillende docenten met ieder hun eigen manier van lesgeven.
En nu ik een pensionado ben heb ik tijd en zin om deze geweldige club te promoten en leeftijdsgenoten te enthousiasmeren om frank en vrij te bewegen op fijne muziek onder leiding van de leukste dansdocenten van Amsterdam.

ANYA HAAKER

Dansbegeleider

Dans is een rode draad door het leven van Anya. De liefde voor dans heeft ze van haar ouders meegekregen. Geïnspireerd door haar omgeving is ze begonnen met Jazzdans en heeft ze vele dansstijlen uitgeprobeerd. De laatste jaren is ze betoverd geraakt door de grenzeloze Dansexpressie. Anya heeft aan diverse dansprojecten meegewerkt o.a. bij Dansers Collectief Hoorn. Daarnaast is ze ruim 7 jaar actief als vrijwilliger bij het Danspaleis, hier is ze voor het eerst in aanraking gekomen met dans en ouderen. Sinds een jaar werkt ze als dansbegeleider bij Dance Connect. Met veel plezier brengt ze mensen in contact met dans en bewegen en de blije gezichten geven haar veel voldoening. 

”Prachtig om mee te maken, ik noem ze de pareltjes, die ene beweging van alleen een hand, zo bijzonder.”

MARIANNE VAN DER EIJDEN

Dansbegeleider

Na een werkzaam leven in de Bancaire Sector is Marianne na het bereiken van haar pensioen in 2019, begonnen als dansbegeleider bij Dance Connect. Dansen is haar grote hobby, vooral voor Latindans heeft zij een grote passie. Zo heeft ze 5 jaar lang deelgenomen aan de dansgroep Eurolatins. Marianne is ondernemend en heeft verschillende dansreizen gemaakt. Ze heeft les gehad van diverse internationale leraren en is tevens dansassistent geweest. Op dit moment geeft Marianne 2 keer per week Slow Flow lessen bij Dance Connect. Ze geniet ervan om andere te begeleiden tijdens het dansen en haalt veel voldoening om als vrijwilliger een steentje bij te dragen. 

‘’ Mijn motivatie om te dansen is je brein leegmaken en alles vergeten. Het is echt genieten.’’

MARCEL HENSTRA

Dansbegeleider

Marcel is opgeleid als elektrotechnicus aan de HTS in Utrecht. Vanaf 1969 is hij begonnen met volksdansen. Zijn liefde voor dans is alleen maar gegroeid en hij is met verschillende stijlen in aanraking gekomen toen hij in de jaren 70 in de Andes in Peru woonde. In 1989 tot 1995 heeft hij genoten van Studio Cascade aan de Koestraat in Amsterdam, maar nu is hij met veel plezier dansbegeleider bij Dance Connects. Daarnaast is Marcel dansbegeleider in Diemen bij Sam Bergsma en twee keer per maand begeleidt hij ook dans in het Noorderlicht en in Berkenstede.

CLAUDIA RECHAEL RUSSO

Dansbegeleider

Mijn naam is Claudia, ik ben 23 jaar oud en kom uit Italië. Ik dans al sinds ik een kind was, het is mijn grootste passie. Om deze reden besloot ik Sport- en gezondheidswetenschappen te gaan studeren aan de universiteit, om meer kennis te hebben over hoe het lichaam met beweging werkt. Ook heb ik als dansleraar gewerkt in verschillende dansscholen en projecten.

Wat ik leuk vind aan Dance Connects is dat je in elke les echt kunt zien hoeveel je kunt communiceren door middel van dansen, vooral voor mij dat ik geen Nederlands spreek. Ook ben ik blij om vrijwilliger te zijn, want het is geweldig om het geluk van de ouderen te zien tijdens de lessen!

ELVIRA JUNGSLAGER

Dansbegeleider

Dans is voor mij nieuw maar onlosmakelijk verbonden met wat ik hiervoor deed. Mijn hele leven heb ik als zangeres muziek gemaakt.  Als cultureel maatschappelijk ondernemer en kwartiermaker heb ik jarenlang met ouderen met dementie en mensen met een verstandelijke beperking gewerkt. Dansen met ouderen met dementie voelt voor mij daarom als thuiskomen.

Ik hou ervan om te zien hoe beperkingen verdwijnen en ouderen opbloeien door beweging en muziek. Daarom draag ik graag mijn steentje bij als dansbegeleider.

ENRICO HEINZE

Dansbegeleider

Ik ben geboren in Paramaribo, maar woon al meer dan 60 jaar in Nederland.
Na de Havo ben ik gaan werken en heb de avondstudie M.O.-geschiedenis aan de Vrij Leergangen/VU gedaan en afgemaakt.
Uiteindelijk ben ik gaan werken bij de pensioenfondsen van het GAK (nu UWV).
De laatste 20 jaren bij het Leger des Heils gewerkt in de thuiszorg. In het weekend ging ik vaak dansen. Voor mij een goede uitlaatklep. Lekker in beweging zijn en ook sporten op slow-niveau; tafeltennissen en zwemmen. Ik heb vrijwilligerswerk gedaan in de kerk maar dit nu wel langzaam afgebouwd. Oh ja, en ik heb een volkstuin. De bedoeling hiervan is dat het geen oerwoud wordt.

JANNEKE VAN GELDER

Dansbegeleider

Janneke is grafisch vormgever; zij heeft geen dansachtergrond, maar danst zo vaak mogelijk. Met voorkeur op “global music” danst zij intuitief. Ze gebruikt daarbij haar yoga en Tai-ji ervaring, maar kan vooral haar empatische kwaliteiten inzetten. Om als vrijwilliger een steentje bij te kunnen dragen is voor haar heel vanzelfsprekend. De blije gezichten tijdens de slowflow lessen geven haar veel voldoening, veel plezier en energie. 

Trust me you can dance. Oordeel niet, verbaas je slechts. Never miss a chance to dance!

LINDY HEYLIGERS

Dansbegeleider

Door een reorganisatie bij het bedrijf waar ik werkte, verviel mijn functie. Ik ben mij toen gaan richten op vrijwilligerswerk, zoals het organiseren van een eettafel, speciaal bedoeld voor senioren uit voormalig Nederlands-Indië én als dansbegeleider bij Dance Connects. Maar om zelf in beweging te blijven, ben ik de buitenlessen gaan volgen van Dance Connects. Bij Dance Connects kwam een vacature vrij, waar ze een vrijwilliger zochten als dansbegeleider bij de Slow Flow lessen in Alleman in Amstelveen. Daar ik in mijn jonge jaren altijd danslessen heb gevolgd en bij Penny de Jager heb gewerkt, sprak deze functie mij zeer aan. Zodoende fungeer ik nu als dans assistent bij de Slow Flow in Alleman in Amstelveen. We hebben zo veel plezier met deze doelgroep en de dankbaarheid is wederzijds.

Mijn motivatie om te dansen is: Dance is the hidden language of the soul. 

GÉRALDINE VERMUÉ

Dansbegeleider

Ik ben Française met Zeeuwse wortels. Dansen maakt deel uit van mijn algehele gezondheid, mijn balans. Vanaf mijn 13e  dans ik rock’n roll met veel plezier. In Nederland heb ik lessen gevolgd in lindy hop, east coast swing, acrobatic rock’n roll, streetdance, tango, zouk, salsa en dansexpressie.

Bewegen maakt me blij. Ik voel me beter fysiek en mentaal. Pijn in mijn rug en nek verdwijnt dankzij dansen. Samen met anderen dansen en bewegen is stimulerend en door mooie muziek ben ik positiever. Als ik het moeilijk vind om uit huis te gaan en ik het toch doe, ben ik trots op mezelf en het maakt me voor langere tijd blij.

Ik had top grootouders, waardoor ik nu veel tijd met mensen die ouder zijn wil doorbrengen. Ik wil iets teruggeven. Gezondheid is ontzettend belangrijk, juist voor ouderen.

Dansbegeleider zijn maakt me vrolijk. Ik dans voor het plezier en ik doe iets gezonds, met en voor anderen. De interactie met iedereen brengt ook rijkdom. Het geeft me voldoening.

Marina Wortel

Dansbegeleider

Ik ben in 1956 in Amsterdam geboren. Ik woon en werk in hartje Jordaan als beeldend kunstenaar. Onlangs heb ik een serie schilderijen gemaakt die ik als titel meegeef, Mijn Zen tuin, het geeft inzicht in mijn kijk naar binnen, naar mijn bewustzijn, gemoed en alle wendingen die zuiver visuele bevrediging kan geven naar een zoektocht van compositie en textuur. Sterke vormen en lijnen zorgen voor een interessante compositie, bevreemdend in al z’n vormen maar alles in harmonie.
Een creatieve flow.
Net zoals dansen.
En wanneer ik dans, helpt het mij om de verbinding met mijzelf aan te gaan maar ook geeft het een positief gevoel. Vooral als je samen met andere danst verhoogt dat de vibratie en merk ik dat dat een krachtige connectie geeft. Dit geeft niet alleen mij een fijn gevoel maar ook de mensen om mij heen waarmee ik dans. Daarom is het heel fijn om bij dansconnects te dansen!

INEKE DEN ENGELSMAN

Dansbegeleider

Ik vind het mooi om te zien hoe er door dans en beweging een glimlach op de gezichten komt van mensen die te maken hebben met dementie. Soms ontstaat er verwondering door hun eigen bewegingen en door het kijken naar de dansdocent. Dansen zorgt altijd voor een vrolijk en positief uurtje.

Ik vind het zelf heerlijk om te dansen. het is vooral een manier om me te kunnen uiten. Ik ben verpleegkundige en werk nog een aantal uren per week. Ik ben heel blij deze twee activiteiten te kunnen combineren tijdens het assisteren bij de Slow Flow lessen van Dance Connects.