DANCE CONNECTS ZOEKT DANSDOCENTEN

21 mei 2024

Dansdocenten Slow Flow gezocht voor dansgeluk

Natuurlijk zijn er meer mooie dingen te bedenken dan samen dansen, maar wat wij wekelijks zien tijdens onze danslessen, bevestigt ons idee dat dansen wel echt heel fijn is voor iedereen. We zien mensen van 50 tot 100+ groeien, opbloeien, contact maken met zichzelf, met elkaar, en volop genieten van vrijheid, muziek en beweging. Waar dansgeluk!

We geven Moderne Dans, Dansmix en Slow Flow lessen. Voor onze Slow Flow lessen zijn we op zoek naar nieuwe dansdocenten. Dansdocenten die mensen met diverse culturele achtergronden en met verschillende lichamelijke- en geestelijke beperkingen kunnen activeren en enthousiasmeren om mee te doen, zodat zij zich blij, vrij, krachtig, betrokken en verbonden voelen.

 

Wat is Slow Flow?

Slow Flow is een creatieve en zeer gevarieerde dansles voor mensen vanaf 50 jaar met fysieke en/of cognitieve beperkingen en sterk verminderde conditie. De les wordt gegeven volgens de Dance Connects methode en lesopzet. Er wordt gedanst vanuit de (rol)stoel; deelnemers kunnen zowel staand als zittend meedoen op een zeer actieve tot receptieve manier. De docent neemt de deelnemers in een doorgaande flow op performatieve wijze mee in verschillende sferen en bewegingskwaliteiten, waardoor zij zich concentreren op het lichaam, de adem en het ritme van de beweging en tegelijkertijd worden uitgedaagd in hun coördinatie, creativiteit en expressie.

Wij organiseren deze dansbijeenkomsten met name voor ouderen met dementie en ouderen met een niet-westerse migratieachtergrond, in nauwe samenwerking met zorg- en welzijnsinstellingen en informele migrantenorganisaties.

 

Jezelf zijn

Voor de meeste mensen is een dansles bij Dance Connects een belangrijk moment in hun dagelijks leven. Dit is de plek om met elkaar in contact te zijn en plezier te maken. Onze dansontmoetingen, zoals we onze Slow Flow lessen omschrijven, bieden een fijne, vertrouwde en veilige omgeving. Een plek waar je jezelf mag en kan zijn.

De deelnemers van Slow Flow zijn zichzelf. Ze zijn allemaal anders en hebben veel levenservaring. Als individu hebben zij allemaal ook iets anders nodig, de een is open en enthousiast, de ander vindt het spannend en kijkt liever van een afstandje hoe anderen het doen. Als dansdocent bij Dance Connects breng je iedere deelnemer op elke gewenst niveau een goede portie positieve energie. Je leeft je in in andere culturen en achtergronden, je doet nieuwe ideeën op en je speelt altijd vrijelijk in op actuele situaties en omstandigheden.

Je stimuleert en activeert mensen met jouw kennis en ervaring op een creatieve en artistieke manier, iets waar de deelnemers je enorm dankbaar voor zijn. Jij maakt hun dag en bouwt samen met hen, en met ons, aan een liefdevolle omgeving, waarin iedereen menswaardig mee kan doen.

Het moment dat een deelnemer zei na de les: “Je bent het lichtpunt van mijn week en hebt ons leven weer een sprankel gegeven”, deed mij beseffen dat wat wij doen echt meer is dan alleen een uur dansles geven per week. – dansdocent bij Dance Connects.

Ruimte voor eigen ontwikkeling

Als docent bij Dance Connects krijg je ruimte om jezelf te ontwikkelen door middel van intervisies, trainingen en scholing. Je kunt je eigen lespraktijk verdiepen. We werken volgens een bewezen, professionele en unieke methodiek die diversiteit van groepen stimuleert en daarbij nooit de waardigheid van het individu uit het oog verliest.

We delen liefde en waardering voor het vak. Onze open werkomgeving zorgt ervoor dat docenten onderling ervaringen uitwisselen en dat je elkaar altijd om advies kan vragen. Bij uitval help je elkaar waar mogelijk en je wordt goed begeleid. Ook kun je de danslessen goed combineren met ander werk en/of privésituatie, zodat jij jezelf zowel binnen als buiten je vakgebied kan blijven ontplooien.

De muziek en beweging brengen me terug naar mijn jeugd. Ik voel me weer jong in een dansles die past bij mijn leeftijd. – deelnemer bij Dance Connects.

 

Part of the community

Je bent als docent onderdeel van de Dance Connects Community. Evenementen als CLUB DANS , open lessen, gastlessen, lessen met live muziek en theateruitjes bieden je als docent de kans om je op een andere manier met de deelnemers te verbinden. We zijn een community met oog en hart voor elkaar. Je maakt contact met ieder individu, intermenselijk, een gelijkwaardige relatie waarin je niet alleen geeft, maar ook heel veel terug krijgt.

Bij Dance Connects krijg je de kans om van andere docenten te leren, maar ook van de dansers zelf. Je kan nieuwe vormen geven aan je les. En de community van professionals en dansers is superleuk, flexibel en staat altijd klaar om je te helpen en te ondersteunen. – dansdocent bij Dance Connects.

We zien je graag!

We hoeven jou als dansdocent of (ex-)danser natuurlijk niet te overtuigen van wat wij noemen dansgeluk, het gevoel dat dans je kan geven. We willen je wel overtuigen van de mogelijkheden als professional bij DC. Daar hebben we in dit blog hopelijk een goed begin mee gemaakt. Hier kun je de hele vacature bekijken en als je vragen hebt of wilt overleggen, kun je altijd Kim en Mayke mailen of Floortje bellen. We hopen je binnenkort te zien en te verwelkomen in onze community!

ps. Reageer voor 7 juni en/of deel de vacature in jouw eigen (dans)netwerk – dankjewel 🙏


 

Fotografie Kim Doeleman 
Campagne, Fotografie & Vormgeving Marieke Josselet

Meer nieuws

DANSEN IN DE ZOMER

DANSEN IN DE ZOMER

Bijna zomer! We presenteren het zomerprogramma Van 10 juni t/m 31 augustus 2024 bieden we een speciaal Zomerprogramma aan voor iedereen die in de zomer niet of niet lang op vakantie gaat en lekker in beweging wil blijven. Vanwege de sluiting van een aantal...

INSPIRATIEWEKEN

INSPIRATIEWEKEN

Jouw creativiteit en ontwikkeling een boost geven. Dat gaan we doen tijdens de inspiratieweken van 6 t/m 21 mei 2024. We hebben een fantastisch en inspirerend programma voor alle deelnemers, medewerkers en vrijwilligers samengesteld. Een programma van gastlessen,...

CLUB DANS & DJ Socrates op 16 maart in poppodium VOLTA

CLUB DANS & DJ Socrates op 16 maart in poppodium VOLTA

Zaterdag 16 maart zijn we met CLUB DANS te gast bij Volta in Amsterdam West. We nodigen je uit om lekker twee uur te komen dansen op de muziek van DJ Socrates. Hieronder lees je er alles over. Een ontmoeting tussen generaties, stadsgenoten en muziekstijlen CLUB DANS...

MODERNE DANS 50+ AAN DE ZAAN

MODERNE DANS 50+ AAN DE ZAAN

Het nieuwe seizoen van Dance Connects is weer begonnen. We geven hedendaagse danslessen in Amsterdam, Amstelveen, Diemen en in Zaandam. In Zaandam dansen we sinds vorig jaar bij FluXus, de mooie, inspirerende, culturele plek in de voormalige Verkadefabriek aan de...

Open oproep nieuwe dansers voor Dansproces 60+

Open oproep nieuwe dansers voor Dansproces 60+

Ben je een gemotiveerde danser en op zoek naar verdieping en artistieke ontwikkeling? Dan is Dansproces 60+ wellicht een cursus voor jou. Op donderdag 18 januari starten we een nieuwe groep waarvoor je je nu kunt opgeven. Behoefte aan verdieping In het najaar van 2021...

Een gelukkig nieuw dansjaar!

Een gelukkig nieuw dansjaar!

We zijn weer begonnen. We wensen jou een heel gelukkig nieuw dansjaar, waarin we, hopelijk in goede gezondheid, elkaar weer regelmatig zullen ontmoeten op de dansvloer.   Het nieuwe rooster staat voor je klaar op de website (en je vindt het overzicht ook op deze...

DE LEERPLEK / DANSMIX 60+

DE LEERPLEK / DANSMIX 60+

Op maandag 4 september starten we met een nieuw initiatief: De Leerplek. Dit is een gratis les voor iedereen die naast een reguliere les ons wil helpen met ontwikkeling. De Leerplek is een Dansmix 60+ les en wordt gegeven door Freerk Lenselink. Freek geeft sinds dit...

EXTRA GEZELLIGE KENNISMAKINGSLESSEN

EXTRA GEZELLIGE KENNISMAKINGSLESSEN

Vanaf maandag 4 september, het begin van het najaarsseizoen, geven we op alle locaties extra gezellige kennismakingslessen. We nodigen je uit om te komen dansen, ontmoeten en vragen te stellen onder het genot van een drankje en hapje. Neem-een-vriend-mee-actie De...

LEEFTIJDSLOOS HOUSEFEEST – CLUB DANS IN ZUIDOOST

LEEFTIJDSLOOS HOUSEFEEST – CLUB DANS IN ZUIDOOST

Op vrijdag 9 juni komt CLUB DANS naar Elixer in Zuidoost. We gaan deze keer de grenzen van de housemuziek verkennen. Dance, trance, jack, stomp, step. De freedom of movement is sowieso daar en een goed housefeestje blijft voor ons een ultiem moment om saamhorigheid en...