Docententraining Hedendaagse Dans voor 60+

Om hedendaagse dans bereikbaar en toegankelijk te maken voor iedereen organiseren we sinds 2015 diverse workshops, lessen, projecten, voorstellingen en evenementen.

In 2022 hebben we de Docententraining Hedendaagse Dans voor 60+ ontwikkeld en sindsdien geven wij i.s.m. HJS deze training aan professionele dansdocenten, dansers en laatstejaars studenten van dansvakopleidingen.

Methodiek

Floortje Rous (choreograaf, dansdocent) en Kim Doeleman (dansdocent, danser) ontwikkelden een professionele lesmethode die het dans- en bewegingsplezier aanwakkert en zorgt voor groei en ontwikkeling van dansers van 60 jaar en ouder op fysiek, mentaal, sociaal en artistiek vlak.

Deze methodiek richt zich op versterking van lichaam, geest en sociaal netwerk door de artistieke competenties op het gebied van dansen, vormgeven, presenteren en reflecteren te verbeteren. Fysiek wordt ingezet op het verbeteren van houding, kracht, conditie, flexibiliteit, motoriek en balans. Op mentaal vlak wordt gewerkt aan de coördinatie en het verbeteren van het geheugen. Sociaal-emotioneel worden de deelnemers gestimuleerd door vaardigheden op het gebied van samenwerking en zelfexpressie te trainen.

De combinatie van Fun, Flow, Variatie, Differentiatie en Contact maakt de lessen van Dance Connects uniek en zorgen ervoor dat er meer effect wordt behaald op alle vier de ontwikkelgebieden. De kenmerken zorgen voor een optimale dansbeleving, waarin dansen en contact maken als vanzelf gaat.

☞ Meer over Stichting Dance Connects

 

Tijdens de introductietraining Hedendaagse Dans voor 60+ op zondag 5 maart 2023 maak je kennis met de Dance Connects Methode en de verschillende hedendaagse lesvormen die Dance Connects voor 60-plussers heeft ontwikkeld. Kim en Floortje laten je Moderne Dans, Dansmix en Slow Flow zelf ervaren en nemen je mee in interactieve lesopdrachten voor deelnemers met en zonder beperkingen.

Verdieping en verbreding van het vakgebied dansdocent en danser

De training is bedoeld voor professionele dansers, dansdocenten en laatstejaars studenten van dansvakopleidingen die zich willen oriënteren op het geven van hedendaagse danslessen aan 60-plussers en hun eigen praktijk binnen het vakgebied willen verdiepen.

Praktijkervaring en reflectie staan centraal tijdens de training. Je maakt een start met het ontwerpen en doceren van jouw eigen les volgens de Dance Connects Methode, zodat je na afloop van de training een stevige basis hebt ontwikkeld voor volgende stappen in jouw dans- en dansdocent-carrière.

De trainers

Floortje Rous is choreograaf, dansdocent en oprichter van Dance Connects. Ze behaalde haar bachelors in Choreografie en Docent Dans aan de Fontys Dansacademie en maakte daarna producties met jonge professionals en amateurs. Floortje gaf les op balletscholen, in het regulier onderwijs en op theaterscholen. In 2012 choreografeerde zij voor het eerst een groep oudere dansers en ontdekte haar passie. Wat begon als een persoonlijke affiniteit met oudere dansers, groeide uit tot een stichting met de missie om dans bereikbaar en toegankelijk te maken voor iedereen van 60 tot 100+. Tevens richtte Floortje in 2018 Dance Connects Company op, een all-ages dansgezelschap, waarmee zij producties ontwikkelt en toont met persoonlijke en sociale thema’s die aanzetten tot zelfonderzoek en het bevragen van denkbeelden.

Kim Doeleman is afgestudeerd aan ArtEZ Hogeschool voor de kunsten als Uitvoerend Danser/Maker. Ze heeft gewerkt met internationale choreografen zoals Amos Ben-Tal, Ann van den Broek, Joeri Dubbe en Corneliu Ganea. Momenteel werkt ze als freelance danser, docent en fotograaf. Sinds 2015 is Kim betrokken bij Dance Connects als fotograaf en assistent choreografie; vanaf 2016 is zij ook docent. Haar fascinatie ligt bij het bewegend lichaam en dans te gebruiken als een verbindend factor tussen geest en lichaam, mensen en de maatschappij.

Informatie en aanmelden

DATUM
5 maart 2023

TIJD
09.30 – 17.00 uur

PROGRAMMA
09.00 – 09.30 Inloop
09.30 – 10.30 Introductie
10.30 – 12.00 Moderne Dans
12.00 – 13.00 Slow Flow
13.00 – 14.00 Lunchpauze
14.00 – 14.30 Dansmix
14.30 – 15.45 Lesontwerp
15.45 – 16.45 Doceren
16.45 – 17.00 Afsluiting

LOCATIE
Lucia Marthas Institute For Performing Arts
Lijnbaansgracht 260, 1017 RW Amsterdam

KOSTEN
€110

Via de regeling voor Werktuig voor Ontwikkeling – PPO kun je deze kosten mogelijk vergoed krijgen.

Laatstejaars en alumni (tot 3 jaar na afstuderen) van dansvakopleidingen kunnen via Springplank van HJS kosteloos deelnemen aan deze training.

AANMELDEN
Voor deze training werken we op basis van selectie. Stuur een email met je cv en korte motivatie naar Floortje. Wij laten je snel weten wanneer je aangenomen bent. *

BETALEN
Na selectie ontvang je van Henny Jurriens Studio een betalingsverzoek per mail.

* Dance Connects is altijd op zoek naar geschikte docenten; deze training is uitdrukkelijk géén auditie. Na deze trainingsdag is een vervolgtraject als docent bij Dance Connects eventueel mogelijk.

DANS VOOR THUIS

DANS VOOR THUIS

Dans voor Thuis op Youtube Op ons Youtube-kanaal kun je heel veel inspirerende oefeningen volgen, op elk gewenst moment, lekker thuis. De video's zijn gemaakt door onze geweldige docenten. Veel plezier ermee! DANS VOOR THUIS > KLIK HIER