DANSDOCENTEN SLOW FLOW (m/v/x)

DANCE CONNECTS ZOEKT DANSDOCENTEN SLOW FLOW (M/V/X)

Vacature voor freelance/ZZP-functie | uren n.t.b | Sluitingsdatum 7 juni 2024 12.00 uur

Dance Connects

Dance Connects streeft naar een samenleving waarin ouderen volwaardig, menswaardig en actief meedoen, ondersteund door de kracht van dans. Door middel van hedendaagse dans bouwen we communities die ouderen inspireren, versterken en ondersteunen op elk gewenst niveau. We zorgen met onze danslessen en activiteiten voor een gevoel van erbij horen, van vrijheid en beweging. We zorgen met onze unieke methode voor dansgeluk, een levendige geest, een gezond lichaam, empowerment en verbinding. We bieden ouderen door middel van dans een gezonde basis om de uitdagingen van de maatschappij aan te gaan en te blijven participeren.

Voor onze Slow Flow lessen zijn we op zoek naar enthousiaste, cultuur- en doelgroepsensitieve dansdocenten (M/V/X) voor verschillende wijken in Amsterdam en Amstelveen.

Slow Flow

Slow Flow is een creatieve en zeer gevarieerde dansles voor mensen vanaf 50 jaar met fysieke en/of cognitieve beperkingen en sterk verminderde conditie. De les wordt gegeven volgens de Dance Connects methode en lesopzet. Er wordt gedanst vanuit de (rol)stoel; deelnemers kunnen zowel staand als zittend meedoen op een zeer actieve tot receptieve manier. De docent neemt de deelnemers in een doorgaande flow op performatieve wijze mee in verschillende sferen en bewegingskwaliteiten, waardoor zij zich concentreren op het lichaam, de adem en het ritme van de beweging en tegelijkertijd worden uitgedaagd in hun coördinatie, creativiteit en expressie.

Wij organiseren deze dansbijeenkomsten met name voor ouderen met dementie en ouderen met een niet-westerse migratieachtergrond, in nauwe samenwerking met zorg- en welzijnsinstellingen en informele migrantenorganisaties.

Profiel Slow Flow Docent

Jij bent: gemotiveerd, enthousiast, leergierig, betrokken, open, flexibel, sensitief, empatisch, expressief en geïnteresseerd in persoonlijke verhalen en diverse culturen.

Jij kunt: differentiëren, intunen op individuele behoeften en ook de groep kunnen zien, improviseren, non-verbaal communiceren, mogelijkheden in plaats van de beperkingen zien, creativiteit en talent stimuleren, je aanpassen aan en je inleven in de culturele achtergronden van deelnemers, wensen en behoeften van deelnemers bevragen en omzetten in uitdagende danslessen, mensen inspireren met jouw vakkennis, lichaamsvoorbeeld en expressieve performance.

Jij hebt: een voltijd HBO/MBO dansvakopleiding afgerond, minimaal 3 jaar ervaring als dansdocent, beheersing van de Nederlandse taal op minimaal B1 niveau, beschikbaarheid op een of meerdere onderstaande momenten.

Per september zijn wij op zoek naar docenten voor

 • Slow Flow voor mensen met dementie / Huis van de Wijk De Meeuw / Amsterdam Noord / Dag n.t.b.
 • Slow Flow voor mensen met dementie / De Evenaar / Amsterdam Noord / Zaterdag of zondag
 • Slow Flow voor mensen met dementie / Odensehuis Amstelveen / Amstelveen Randwijck / Maandag 10.30 – 11.30 uur
 • Slow Flow voor mensen met dementie / Atelier Koch / Amsterdam Oost / Maandag of donderdagochtend
 • Slow Flow voor Somalische vrouwen / SomAstel de Vlught / Amsterdam Nieuw-West / Dinsdag of woensdag 14.00 – 15.00 uur
 • Slow Flow voor Marokaanse vrouwen / Dapperhuis / Amsterdam Oost / Woensdag ochtend of middag
 • Slow Flow voor Turkse vrouwen / De Kraaipan / Amsterdam Oost / Woensdag middag
 • Slow Flow voor Marokaanse vrouwen / Koperen Knoop / Amsterdam West / Woensdag ochtend
 • Slow Flow voor Turkse, Surinaamse en Nederlandse ouderen/ Hudsonhof / Amsterdam West / Donderdag 10.30 – 11.30 uur
 • Slow Flow voor Chinese ouderen / EGB Kerk / Amsterdam Zuidoost / Donderdag 11.00 – 12.00
 • Slow Flow voor mensen met dementie / Hogewey / Weesp / Donderdag 14.00 – 15.00
 • Slow Flow voor Surinaams Indische vrouwen met dementie / Ru Paré / Amsterdam Nieuw-West / Vrijdag ochtend
 • Slow Flow voor Turkse vrouwen / Wachtlied Paviljoen / Amsterdam West / Vrijdag 15.00 – 16.00

WIJ BIEDEN

Een werkplek waar je het verschil maakt en bijdraagt aan het dansgeluk van oudere mensen. We bieden een functie die goed te combineren valt met andere werkzaamheden en/of je thuissituatie, met begeleiding in jouw ontwikkeling, een honorarium van 50-70 euro per les (ex btw), afhankelijk van ervaring en startniveau van methodiekbeheersing, en reiskostenvergoeding. Daarnaast maak je als docent bij Dance Connects deel uit van onze community en kun je kosteloos deelnemen aan onze events en culturele uitstapjes.

Binnen Dance Connects willen we dat iedereen zich welkom voelt en met plezier op zijn/haar/hun eigen niveau mee kan doen. We vinden het belangrijk dat iedereen de ruimte heeft om zich bij ons te ontwikkelen. Wij streven ernaar een diverse en inclusieve organisatie te zijn. We kijken dan ook uit naar sollicitaties van mensen die de diversiteit in de organisatie aanvullen op allerlei gebieden.

SOLLICITATIE & SELECTIEPROCEDURE

Herken jij jezelf in het profiel en komt jouw beschikbaarheid overeen met bovenstaande lessen en onderstaande planning? Solliciteer dan voor 7 juni 12.00 uur via dit formulier. Je ontvangt vervolgens 8 juni onze reactie.

De selectieprocedure ziet er daarna als volgt uit:
10 – 14 juni: In deze week bezoek je een Slow Flow les, hebben we een nabespreking en krijg je algemene informatie over Dance Connects en onze methode.
17 – 28 juni: In deze periode geef je een les om te oefenen met onze methode en krijg je feedback.
24 juni – 5 juli: In deze periode geef je een proefles en volgt een eindevaluatie.

Meer informatie & contact

Heb je vragen over de functie, neem dan per mail contact op met Docentenbegeleiders Mayke en Kim of bel met Floortje, Directeur-bestuurder van Dance Connects, op 06-19164926.

 

SAMEN BOUWEN WE DANCE CONNECTS COMMUNITY

 

Stichting Dance Connects zet zich in voor danseducatie en danscreatie. Door middel van workshops, lessen, projecten, voorstellingen en evenementen werkt de stichting aan het bereikbaar en toegankelijk maken van hedendaagse dans voor iedereen van 50 tot 100 +.

Schakel tussen mens en maatschappij

De activiteiten van de stichting fungeren als schakels. Dans is een krachtig middel om verbinding te creëren tussen mens en medemens, tussen mens en maatschappij. Via dans zet de stichting zich in voor participatie, sociale cohesie en welzijnsbevordering van doelgroepen die wegens fysieke, psychosociale en/of financiële redenen doorgaans niet in aanraking komen met deze kunstvorm.

Hieronder vind je alle openstaande vacatures. Voor vragen kun je altijd even contact opnemen met de contactpersoon op de vacature.

We werken met freelance professionals uit de kunsten om mensen op een artistieke wijze in contact te laten komen met zichzelf, elkaar en hun omgeving.

We werken ook met vrijwilligers. Zij zetten zich belangeloos in om samen met ons zo veel mogelijk mensen de mogelijk te bieden om te dansen, bewegen en verbinden.

Diverse en inclusieve organisatie

Binnen Dance Connects willen we dat iedereen zich welkom voelt en met plezier op zijn/haar/hun eigen niveau mee kan doen. We vinden het belangrijk dat iedereen de ruimte heeft om zich bij ons te ontwikkelen, ongeacht leeftijd, gender, identiteit en/of expressie, seksuele geaardheid, sociale positie, financiële situatie, culturele achtergrond, fysieke of psychische beperking. Wij streven ernaar een diverse en inclusieve organisatie te zijn. Samen maken en onderhouden we Dance Connects.