SAMEN BOUWEN WE DANCE CONNECTS COMMUNITY

 

Stichting Dance Connects zet zich in voor danseducatie en danscreatie. Door middel van workshops, lessen, projecten, voorstellingen en evenementen werkt de stichting aan het bereikbaar en toegankelijk maken van hedendaagse dans voor iedereen van 50 tot 100 +.

Schakel tussen mens en maatschappij

De activiteiten van de stichting fungeren als schakels. Dans is een krachtig middel om verbinding te creëren tussen mens en medemens, tussen mens en maatschappij. Via dans zet de stichting zich in voor participatie, sociale cohesie en welzijnsbevordering van doelgroepen die wegens fysieke, psychosociale en/of financiële redenen doorgaans niet in aanraking komen met deze kunstvorm.

Hieronder vind je alle openstaande vacatures. Voor vragen kun je altijd even contact opnemen met de contactpersoon op de vacature.

We werken met freelance professionals uit de kunsten om mensen op een artistieke wijze in contact te laten komen met zichzelf, elkaar en hun omgeving.

We werken ook met vrijwilligers. Zij zetten zich belangeloos in om samen met ons zo veel mogelijk mensen de mogelijk te bieden om te dansen, bewegen en verbinden.

Diverse en inclusieve organisatie

Binnen Dance Connects willen we dat iedereen zich welkom voelt en met plezier op zijn/haar/hun eigen niveau mee kan doen. We vinden het belangrijk dat iedereen de ruimte heeft om zich bij ons te ontwikkelen, ongeacht leeftijd, gender, identiteit en/of expressie, seksuele geaardheid, sociale positie, financiële situatie, culturele achtergrond, fysieke of psychische beperking. Wij streven ernaar een diverse en inclusieve organisatie te zijn. Samen maken en onderhouden we Dance Connects.

FINANCIEEL MEDEWERKER (m/v/x)

DANCE CONNECTS ZOEKT FINANCIEEL MEDEWERKER (M/V/X)
Vacature voor Freelance/ZZP functie | 8 uur per week
Periode: januari t/m december 2024 (met mogelijke verlenging)
Sluitingsdatum: 8 december 2023

Stichting Dance Connects zet zich sinds 2015 in voor danseducatie en -creatie voor en met mensen van 50 jaar en ouder. Door middel van danslessen, voorstellingen en evenementen bieden we hen de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en lichaam, geest en sociaal netwerk te versterken.

Binnen Dance Connects willen we dat iedereen zich welkom voelt en met plezier op zijn/haar/hun eigen niveau mee kan doen. We vinden het belangrijk dat iedereen de ruimte heeft om zich bij ons te ontwikkelen. Wij streven ernaar een diverse en inclusieve organisatie te zijn. We kijken dan ook uit naar sollicitaties van mensen die de diversiteit in de organisatie aanvullen.

Dance Connects is op zoek naar een daadkrachtige Financieel Medewerker (m/v/x) ter ondersteuning van de zakelijk leider, de organisatie en het team van professionals.

Als financieel medewerker bij Dance Connects ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van alle voorkomende financiële administratieve werkzaamheden. Je werkt direct met en rapporteert rechtstreeks aan de zakelijk leider.

Werkzaamheden

 • Verwerken van de inkoop- en verkoopfacturen;
 • Controleren van bankbetalingen en andere bankboekingen;
 • Verwerken van de declaraties;
  Opstellen van overeenkomsten, offertes, intentieverklaringen en facturen;
 • Inrichten van een contractendatabase;
 • Analyseren grootboekrekeningen bij verschillen;
 • Ondersteunen bij het opstellen van de begroting, rapportages en jaarrekening.

Wie we zoeken

 • Je beschikt over minimaal MBO werk- & denkniveau met een opleiding bij voorkeur richting administratieve werkzaamheden of een relevant MBO werk- en denkniveau, opgedaan door een combinatie van relevante opleiding(en) en werkervaring;
 • Je hebt administratieve werkervaring (minimaal 1 jaar): kennis van MS-office (met name excel);
 • Je bent communicatief vaardig: schriftelijk en mondeling (presenteren);
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal;
 • Je bent nauwkeurig, analytisch en organisatorisch sterk;
 • Je woont in een straal van max. 30 km vanaf Amsterdam;
 • Je hebt bij voorkeur enige ervaring met Exact of je bent in staat deze software je snel eigen te maken.

Wat we bieden

Wij bieden een overzichtelijke en duidelijk afgebakende opdracht bij een groeiende cultureel-sociale onderneming waar we professioneel en informeel met elkaar omgaan. Je draagt als medewerker van Dance Connects bij aan de sociale cohesie, gezondheid en participatie van vele “ouderen” en aan de diversiteit van het culturele dansaanbod in de Metropoolregio Amsterdam.

Wij bieden een freelance opdrachtovereenkomst met een honorarium van 26,50 euro per uur exclusief btw voor de periode van 1 januari 2024 t/m 31 december 2024 voor 8 uur per week met een proefperiode van 2 maanden. Als de samenwerking naar wens verloopt is contractverlenging en loondienstbetrekking mogelijk. Reiskostenvergoeding: 0,21 cent per km.

Inlichtingen / sollicitatie

Je schriftelijke reactie kun je t/m 8 december mailen naar: creatief@danceconnects.nl o.v.v. vacature Financieel Medewerker. De online kennismakingsgesprekken vinden plaats op 15 december en op 20 december houden we sollicitatiegesprekken op locatie in Amsterdam. Meer informatie over Dance Connects Community vind je op danceconnects.nl. Voor vragen over de functie bel je met Annegien van Harten, Zakelijk leider, op 0615217538.

DANSDOCENT (m/v/x)

DANCE CONNECTS ZOEKT DANSDOCENTEN (M/V/X)

Vacature voor freelance/ZZP-functie | uren n.t.b | OPEN CALL

Dance Connects wil hedendaagse dans toegankelijk maken voor iedereen van 50 jaar en ouder. We vinden het heel belangrijk dat mensen zichzelf kunnen blijven ontwikkelen door middel van danslessen op hoog niveau. Daarom zijn wij op zoek naar bekwame en gedreven dansdocenten.

Als dansdocent bij Dance Connects maak je het mogelijk dat oudere mensen wekelijks iets nieuws leren, geïnspireerd raken en in contact komen met zichzelf en anderen. Je draagt bij, door jouw kennis, ervaring en enthousiasme, aan een gevoel van vrijheid en verbondenheid. Een gevoel dat wij omschrijven als “dansgeluk”.

Binnen onze organisatie is er ruimte voor verdieping en ontwikkeling, niet alleen voor de dansers, maar ook voor jou als dansdocent. We versterken en waarderen elkaar. We werken met een professionele en unieke methodiek die diversiteit van groepen stimuleert en daarbij nooit de waardigheid van het individu uit het oog verliest.

Wij zijn per direct op zoek naar docenten voor vaste wekelijkse lessen, korte lesreeksen van 6 tot 10 weken en docenten op invalbasis.

ZO ZIET JOUW PROFIEL ERUIT

 • Je bent gemotiveerd en enthousiast en je hebt een oprechte passie voor dans en oudere mensen;

 • Je hebt een open houding en vindt het fijn om contact te maken door middel van dans;
 • Je bent fijngevoelig en tegelijkertijd weet je mensen te inspireren met jouw vakkennis, lichaamsvoorbeeld en performance;

 • Je bent zelfstandig en hebt een eigen visie op dans die aansluit bij die van Dance Connects;
 • Je bent en voelt je verantwoordelijk voor jouw dansers en hun dansgeluk en voor jouw aandeel in de organisatie en in de samenleving;
 • Je bent afgestudeerd dansdocent óf

 • Je bent (ex-)danser en ambieert een vervolgcarrière binnen het dansvak.


WIJ BIEDEN 
Een werkplek waar je het verschil maakt, waar je werkt met dansers die gemotiveerd en creatief zijn. We bieden een functie die goed te combineren valt met andere werkzaamheden en/of je thuissituatie, met begeleiding in jouw ontwikkeling, een honorarium van 50-60 euro per les (ex btw), afhankelijk van ervaring, en reiskostenvergoeding.

Binnen Dance Connects willen we dat iedereen zich welkom voelt en met plezier op zijn/haar/hun eigen niveau mee kan doen. We vinden het belangrijk dat iedereen de ruimte heeft om zich bij ons te ontwikkelen. Wij streven ernaar een diverse en inclusieve organisatie te zijn. We kijken dan ook uit naar sollicitaties van mensen die de diversiteit in de organisatie aanvullen op allerlei gebieden.

HERKEN JIJ JEZELF IN HET PROFIEL? 
Dan ontvangen we heel graag jouw CV en motivatie via onderstaande link. Heb je vragen over de functie, neem dan per mail contact op met Mayke en Kim of bel met Floortje op 06-19164926.

Solliciteer via deze link.
PENNINGMEESTER (m/v/x)

DANCE CONNECTS ZOEKT BESTUURSLID: PENNINGMEESTER (M/V/X)

Als penningmeester weet jij alles van de cijfers en denk je in oplossingen. Jij gaat op een flexibele manier om met veranderingen. Je bent analytisch, nauwkeurig en kan het overzicht goed bewaren.

Jij bent iemand die het leuk vindt om een stichting verder te ontwikkelen. Jij hebt ervaring met organisatieontwikkeling en voldoende tijd om sparringpartner te zijn voor de algemeen directeur en zakelijk leider.

Als penningmeester ben je onderdeel van het driekoppige bestuur. Wies Rosenboom is de voorzitter en Kathy Joe de secretaris. Beiden hebben veel ervaring in de culturele sector, hebben al meerdere bestuursfuncties bekleed en zijn per januari 2021 bestuurslid van Dance Connects. De stichting voldoet aan de nieuwe gestelde eisen vanuit de WBTR (wet bestuur en toezicht rechtspersonen).

De functie is onbezoldigd, maar relevante reis- en onkosten worden vergoed. Je wordt benoemd voor vier jaar en dat kan eenmaal met nog eens vier jaar worden verlengd. De functie is voor ongeveer 10 uur per kwartaal.

Werkzaamheden

Bestuur en organisatie

 • Bestuursvergaderingen bijwonen (4 à 5 per jaar)
 • Afstemmingen met algemeen directeur en zakelijk leider
 • Contactpersoon zijn voor de bank

Financiële administratie

 • Reviewen en goedkeuren van de jaarrekening
 • Reviewen en goedkeuren van opgestelde begrotingen (jaarlijkse, meerjarige en per subsidieaanvraag)
 • Goedkeuren van facturen en contracten boven een bepaald bedrag
 • Beheren van de bankrekening
 • Monitoren van financiële gezondheid stichting, zowel signaleren van tekortkomingen als kansen
 • Meedenken over verbeterpotentieel in financiële processen en administratie

Registraties

 • Doen van KvK – wijzigingen
 • Aanvragen en wijzigingen van bankpassen
 • Melden UBO’s bij KVK en Rabobank

Profiel

 • Je past binnen de cultuur van de organisatie: je bent enthousiast, divers, informeel en betrokken;
 • Je hebt een sterk ontwikkeld sociaal gevoel en omgevingsbewustzijn, evenals een ondernemende instelling;
 • Je hebt een brede interesse die je combineert met jouw financiële deskundigheid;
 • Je hebt overtuigingskracht, jij krijgt mensen mee, op alle niveaus;
 • Je bent communicatief sterk, maar ook een kei in luisteren en signaleren;
 • Je word enthousiast van groei;
 • Je hebt financiële deskundigheid door opleiding (Academisch/HBO) en ervaring en je bent gewend te werken met begrotingssystematiek, periodieke verantwoording;
 • Je hebt ervaring met risicobeheersings- en monitoringssystemen en forecasting;
 • Jij leest financiële gegevens meerdimensionaal: je ziet wat het is, herkent de betekenis, doorziet causaliteit, mogelijkheden en risico’s en beziet scherp de implicaties voor langere termijn;
 • Jij houdt overzicht en je hebt een goed analytisch vermogen en strategisch inzicht;
 • Bestuurlijke besluitvormingsprocessen zijn jou niet vreemd, evenals discussie-, vergader- en besluitvaardigheid;
 • Je hebt levenservaring en intrinsieke belangstelling voor de doelstellingen achter beleid en uitvoering.

Wie ben jij?

Het maakt niet uit wie of wat je bent; het gaat om wat je meebrengt voor Dance Connects. Binnen Dance Connects willen we dat iedereen zich welkom voelt en met plezier op zijn/haar/hun eigen niveau mee kan doen. Wij streven ernaar een diverse en inclusieve organisatie te zijn. Samen maken en onderhouden we Dance Connects.

Inlichtingen / sollicitatie

Herken jij je in bovenstaande functie? Mail dan jouw motivatie + cv naar: creatief@danceconnects.nl o.v.v. vacature Penningmeester.

Meer informatie over Dance Connects vind je op www.danceconnects.nl. Voor vragen bel je met Floortje Rous, algemeen en artistiek directeur, op 06-19164926.

VRIJWILLIGER / DANSBEGELEIDERS SLOW FLOW (m/v/x)

Dance Connects zoekt enthousiaste DANSBEGELEIDERS SLOW FLOW

Vrijwilligersfunctie / nader te bepalen uren / geen sluitingsdatum.

De slow flow les van Dance Connects Community is een gevarieerde moderne dansles voor kwetsbare mensen van 60 jaar en ouder. We maken gebruik van verschillende muziekstijlen en creëren zo een dynamische les, waaraan iedereen op eigen niveau kan deelnemen. De les is bij uitstek geschikt voor mensen die minder mobiel zijn, maar toegankelijk voor iedereen.

Zorg, welzijn en buurt
Dance Connects Community biedt Slow Flow lessen in alle wijken van Amsterdam Amstelveen, Diemen en Weesp. We werken daar in de woonzorgcentra samen met dagbesteding, zorgverlening en welzijnsorganisaties die zich inzetten voor buurtparticipatie.

Slow Flow is maatwerk
Kwetsbare mensen van 60 jaar en ouder uit de wijk en uit de zorg nemen deel aan de Slow Flow lessen. Mensen kunnen zowel staand als zittend meedoen en er wordt gedanst in een ontspannen sfeer met aandacht voor houding, ritme, beweging en creativiteit. Deelnemers leren zich te concentreren op lichaam, ademhaling en het ritme van de beweging, maar er is ook ruimte voor vrij dansen en improvisatie. Eigen bewegingen van deelnemers worden gezien en verwerkt tot dans. De docent houdt heel goed in de gaten waar deelnemers op reageren en stemt de les daar op af. Slow Flow is maatwerk. Regelmatig dragen mensen verzoeknummertjes aan welke in de volgende sessie worden verwerkt. Mensen kunnen zichzelf zijn, plezier beleven en zijn even niet bezig met hun ziek zijn.

Wie zoeken wij?
We zijn op zoek naar dansbegeleiders om de dansdocent en de deelnemers tijdens de Slow Flow lessen te ondersteunen. We zijn op zoek naar iemand die het het leuk vindt om met mensen te dansen en hen persoonlijk te stimuleren en motiveren om in beweging te komen.

Op dit moment zoeken we per direct nieuwe dansbegeleiders die bij de volgende lessen willen  ondersteunen:

Slow Flow 60+ in Nieuw-West
Donderdag 11.00 – 12.00 / Dansdocent Vera / Osdorperhof / Pieter Calandlaan 86 / 1068 NP Amsterdam

Slow Flow 60+ in Noord
Woensdag 10.30 – 11.30* / Dansdocent Freerk / Evean Twiskehuis / Watermanstraat 2 / 1033 AN Amsterdam / * 1 nov – 15 nov – 29 nov – 13 dec
Slow Flow 60+ in West
Donderdag 12.00 – 13.00* / Dansdocent Sam / Huis van de Wijk De Boeg / Hoofdweg 495-A / 1055 AB Amsterdam
Slow Flow 60+ in Weesp
Maandag 14.00 – 15.00 uur / Dansdocent Rosanne / Hogewey / Heemraadweg 1 / 1382 GV Weesp

Wie ben jij?
Je bent initiatiefrijk, open en vriendelijk, je kunt natuurlijk en makkelijk met ouderen omgaan en je houdt van dans en beweging. 

Wat bieden we jou?
We bieden je coaching tijdens de les, bijzondere ervaringen op professioneel en persoonlijk vlak, liefdevolle dansers en reiskostenvergoeding. Je draagt bij aan het welzijn van vele kwetsbare mensen en je maakt hen door middel van dans blij, energiek en vrij. 

Je behoort tot de pool dansbegeleiders en krijgt twee keer per jaar intervisie.

Reageren
Ben je geïnteresseerd in deze vrijwilligersvacature? Stuur dan je reactie in de vorm van een korte motivatiebrief naar Zeraja Munzer vrijwilligers@danceconnects.nl. ​