SAMEN BOUWEN WE DANCE CONNECTS COMMUNITY

 

Stichting Dance Connects zet zich in voor danseducatie en danscreatie. Door middel van workshops, lessen, projecten, voorstellingen en evenementen werkt de stichting aan het bereikbaar en toegankelijk maken van moderne dans voor iedereen.

Schakel tussen mens en maatschappij

De activiteiten van de stichting fungeren als schakels. Dans is een krachtig middel om verbinding te creëren tussen mens en medemens, tussen mens en maatschappij. Via dans zet de stichting zich in voor participatie, sociale cohesie en welzijnsbevordering van doelgroepen die wegens fysieke, psychosociale en/of financiële redenen doorgaans niet in aanraking komen met deze kunstvorm.

Hieronder vind je alle openstaande vacatures. Voor vragen kun je altijd even contact opnemen met de contactpersoon op de vacature.

We werken met freelance professionals uit de kunsten om mensen op een artistieke wijze in contact te laten komen met zichzelf, elkaar en hun omgeving.

We werken ook met vrijwilligers. Zij zetten zich belangeloos in om samen met ons zo veel mogelijk mensen de mogelijk te bieden om te dansen, bewegen en verbinden.

Diverse en inclusieve organisatie

Binnen Dance Connects willen we dat iedereen zich welkom voelt en met plezier op zijn/haar/hun eigen niveau mee kan doen. We vinden het belangrijk dat iedereen de ruimte heeft om zich bij ons te ontwikkelen, ongeacht leeftijd, gender, identiteit en/of expressie, seksuele geaardheid, sociale positie, financiële situatie, culturele achtergrond, fysieke of psychische beperking. Wij streven ernaar een diverse en inclusieve organisatie te zijn. Samen maken en onderhouden we de regels; samen maken en onderhouden we Dance Connects.

Dance Connects zoekt wijkmanager (m/v/x)

DANCE CONNECTS ZOEKT WIJKMANAGER VOOR MEERDERE WIJKEN IN GROOT AMSTERDAM.

Vacature voor freelance/ZZP-functie | 10-18 uur per week | Sluitingsdatum: 28-09-2022

Stichting Dance Connects zet zich sinds 2015 in voor danseducatie en -creatie voor en met mensen van 60 jaar en ouder. Door middel van danslessen, voorstellingen en evenementen bieden we hen de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en zich samen fysiek, mentaal en sociaal te blijven ontwikkelen.

We zijn op zoek naar enthousiaste en betrokken Wijkmanagers die samen met ons willen werken aan het vergroten van bereikbaarheid en toegankelijkheid van hedendaagse dans voor een diverse groep 60-plussers. Als wijkmanager ben je verantwoordelijk voor een clustergebied met meerdere wijken in groot Amsterdam. We werken in Amsterdam Centrum, Nieuw-West, Noord, Oost, West, Zuid, Zuidoost en in Diemen, Weesp en Zaandam.

Als wijkmanager ben jij verantwoordelijk voor de planning, productie en uitvoering van het activiteitenaanbod in jouw clustergebied. Je bent de schakel tussen directie, docenten, leden, vrijwilligers en samenwerkingspartners en zorgt ervoor dat de activiteiten van Dance Connects voor alle betrokkenen goed verlopen.
Je bent de ogen en de oren in de wijk, de spil tussen wijk en organisatie. Je signaleert nieuwe ontwikkelingen in de wijk, je schat kansen en risico’s in voor de organisatie en voorziet het MT van alle informatie die zij nodig hebben om de juiste keuzes te maken wat betreft het aanbod.
Je maakt potentiële deelnemers en samenwerkingspartners enthousiast voor Dance Connects en laat dit resulteren in duurzame relaties die ervoor zorgen dat de deelnemersgroep van Dance Connects groter wordt en dat de deelnemers zo structureel mogelijk participeren.

Dit ga je doen:
Coördinatie

 • Je bepaalt samen met de directie het activiteitenaanbod.
 • Je zoekt en selecteert dansdocenten die hier perfect bij passen.
 • Je zoekt en selecteert de beste locaties voor de activiteiten, lessen en evenementen.
 • Je bent verantwoordelijk voor de productie van alle activiteiten.
 • Je bent regelmatig aanwezig op de locaties en hebt contact met leden en docenten om de voortgang van de locatie en lessen te monitoren.
 • Indien nodig draag je oplossingen aan om dit te verbeteren.
 • Je bent eerste aanspreekpunt voor samenwerkingspartners op locatie, hebt overleg met hen en evalueert de samenwerking.
 • Je coördineert wijzigingen en/of veranderingen in de docenten bezetting en het lesaanbod.
  Je stuurt de vrijwilligers in jouw wijk aan.

Netwerk

 • Je brengt in kaart welke mogelijkheden er zijn in jouw wijk om onze doelstellingen te behalen.
 • Je zoekt verbinding met andere samenwerkingspartners die leiden tot het bereiken van onze doelen.
 • Je bent namens Dance Connects aanwezig bij wijktafels en andere netwerkbijeenkomsten.

Promotie

 • Je bedenkt in overleg met de Coördinator Marketing & PR mogelijkheden om nieuwe leden te werven.
 • Je voert in samenspraak met de Coördinator Marketing promotiewerkzaamheden uit om potentiële deelnemers te bereiken, zoals het verspreiden van content (on- en offline).
 • Je zorgt ervoor dat Dance Connects zichtbaar en bekend is bij doelgroep, samenwerkingspartners en netwerk in de wijk.

Wat vragen we:

 • Je hebt affiniteit met dans en ouderen.
 • Je hebt een proactieve werkhouding, groot gevoel voor verantwoordelijkheid en je bent in staat om zelfstandig te handelen.
 • Je hebt uitstekende organisatorische en communicatieve vaardigheden.
 • Je bent woonachtig in of hebt aantoonbare binding met de metropool Amsterdam.
 • Je bent een verbinder die actief contacten onderhoudt en de samenwerking opzoekt.
 • Je bent een betrokken en sociaal persoon die gemakkelijk contact kan maken en inlevingsvermogen heeft.
 • Je bent respectvol en kan constructief omgaan met diverse normen en waarden in denken en handelen.
 • Je bent flexibel in je werkdagen/tijden en bent bereid om incidenteel ook ‘s avonds of in het weekend te werken.

Wij bieden
Wij bieden een veelzijdige opdracht bij een kleine, inspirerende, cultureel-sociale onderneming. Je werkt professioneel én informeel. Zelfstandig, maar in samenwerking met een groep gedreven professionals. Er is ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid. Daarnaast draag je als Wijkmanager van Dance Connects bij aan de sociale cohesie, gezondheid en participatie van vele oudere mensen en aan de diversiteit van het culturele dansaanbod in Amsterdam e.o.

Wij bieden een freelance opdrachtovereenkomst voor de periode oktober 2022 t/m maart 2023 voor 10 tot 18 uur per week, met een proefperiode van een maand. Het exact aantal gecontracteerde uren hangt af van het aantal werkgebieden die we overeenkomen.
De honorering ligt tussen de 35,- en 40 euro p.u. exclusief btw (afhankelijk van opleiding en ervaring).
Als de samenwerking naar wens verloopt zetten we de samenwerking na afloop van deze periode graag voort.

Organisatie
Als Wijkmanager werk je samen met andere Wijkmanagers, de Artistiek Directeur, Zakelijk Leider, Coördinator Marketing & PR, Coördinator Vrijwilligers en de Office Manager. Verder bestaat de organisatie uit een driekoppig bestuur en een team van freelance dansdocenten en dansmakers.

Inlichtingen / sollicitatie
Je schriftelijke reactie kun je t/m 28 september mailen naar: creatief@danceconnects.nl o.v.v. vacature Wijkmanager. Meer informatie over Dance Connects Community vind je op www.danceconnects.nl. Voor vragen bel je met Floortje Rous, Artistiek Directeur, op 020-26110058.

Docent moderne dans 60+ (m/v/x)

DANCE CONNECTS ZOEKT DOCENTEN MODERNE DANS 60+
Vacature voor freelance/ZZP-functie | uren n.t.b

Een moderne dansles van Dance Connects is een gevarieerde dansles waarin diverse moderne dansstijlen en improvisatie met elkaar worden gecombineerd. De les is gericht op mensen van 60 jaar en ouder die samen met leeftijdgenoten een creatief dansproces aan willen gaan dat lichaam en geest versterkt.

De les is zeer gevarieerd, makkelijk te volgen en loopt in een continue flow door; het plezier van samen bewegen staat voorop. Inhoud en niveau van de les worden zorgvuldig afgestemd op de deelnemers.

Wij zoeken enthousiaste dansocenten (M/V/X) die thuis zijn in moderne dansstijlen en improvisatietechnieken. We zoeken docenten die gedifferentieerd les kunnen geven en cultuursensitief willen werken. 

Ben jij een moderne dansdocent en wil jij dans op creatieve wijze inzetten om het welzijn van onze dansers te verbeteren? Dan maken wij graag kennis met je!

De lessen worden gegeven op maandag t/m vrijdag in de ochtend en middag op diverse locaties in Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Weesp en Zaandam. Laat ons vooral weten op welke dagdelen je beschikbaar bent.

Wij bieden een honorarium van €50 – 58 per uur (ex btw), afhankelijk van ervaring, en reiskostenvergoeding tot €100 per maand. We zoeken docenten op invalbasis, met uitzicht op vaste lessen i.v.m. groei van de organisatie.

Stuur jouw motivatie, CV en beeldmateriaal van jou als docent naar creatief@danceconnects.nl.

De functie Dansdocent Moderne Dans 60+ is te combineren met de functie Dansdocent Dansmix en/of Slow Flow 60+.

Docent Dansmix 50+ (m/v/x)

DANCE CONNECTS ZOEKT DOCENTEN DANSMIX 50+
Vacature voor freelance/ZZP-functie | uren n.t.b.

Dansmix is een dansles gericht op mensen van 50 jaar en ouder 
die samen met leeftijdgenoten lekker actief willen bewegen op muziek uit heel de wereld. In verschillende dansoefeningen, combinaties en choreografieën wordt gewerkt aan houding, kracht, balans, coördinatie, flexibiliteit en uithoudingsvermogen.

De les is makkelijk te volgen en loopt in een continue flow door; het plezier van samen bewegen staat voorop. Inhoud en niveau van de les wordt zorgvuldig afgestemd op de deelnemers.

Wij zoeken enthousiaste dansdocenten (M/V/X) die thuis zijn in verschillende hedendaagse dansstijlen en dans op een creatieve wijze kunnen inzetten om welzijn van deelnemers te verbeteren. ​We zoeken docenten die gedifferentieerd les kunnen geven en cultuursensitief willen werken.

Ben jij een echte allround dansdocent en heb je de skills in huis om onze doelgroep uit te dagen met verschillende dans- en muziekstijlen? Dan maken wij graag kennis met je!

Stuur jouw motivatie, CV en beeldmateriaal van jou als docent naar  creatief@danceconnects.nl

Voor de periode september – december 2022 zijn wij op zoek naar:

 • een docent (v) voor een multiculturele groep vrouwen op dinsdag ochtend (09.00 – 10.00) in Amsterdam Nieuw-West;
 • een docent (m/v/x) voor de maandag middag (14.30 – 15.30) in Amsterdam Centrum;
 • een docent (v) voor nog in te plannen reeksen bij een Marokkaanse, Somalische en Turkse vrouwengroep in Amsterdam Nieuw-West;
 • docenten (m/v/x) op invalbasis.

Wij bieden een honorarium van €50 – 58 per uur (ex btw), afhankelijk van ervaring, en reiskostenvergoeding tot €100 per maand.

De functie Dansdocent Dansmix 50+ is te combineren met de functie Dansdocent Slow Flow 60+ en Dansdocent Moderne Dans 60+.

Docent Slow Flow 60+ (m/v/x)

DANCE CONNECTS ZOEKT DOCENTEN SLOW FLOW 60+
Vacature voor freelance/ZZP-functie | uren n.t.b.

Slow Flow is een creatieve dansvorm waarbij gedanst wordt vanuit de (rol)stoel. De les is gericht op mensen met verminderde mobiliteit, fysieke en/of mentale beperkingen. Het zijn dansontmoetingen waar iedereen op eigen niveau aan mee kan doen, staand of zittend, waarbij als groep wordt gedanst, maar waarin ook veel aandacht is voor één-op-één contact.

Door muziek die zorgvuldig is afgestemd op de deelnemers en een docent met performance kwaliteiten worden deelnemers in een doorgaande flow meegenomen in verschillende sferen en bewegingskwaliteiten.

Wij zoeken enthousiaste dansers/docenten (M/V/X) die dans op een creatieve wijze kunnen inzetten om lichaam en geest van deelnemers te stimuleren en hun welbevinden te vergroten. ​We zoeken dansers/docenten die gedifferentieerd les kunnen geven en cultuursensitief willen werken. 

Ben jij danser of dansdocent en lijkt het je interessant om de mogelijkheden van deze doelgroep te onderzoeken? Dan maken wij graag kennis met je!

Stuur jouw motivatie, CV en beeldmateriaal van jou als docent naar creatief@danceconnects.nl

Voor de periode september – december 2022 zijn wij op zoek naar

 • een docent (v) voor een multiculturele groep op de donderdag ochtend (10.45 – 11.45) in Amsterdam Nieuw-West;
 • een docent (m/v/x) voor de woensdag ochtend (10.30 – 11.30) in Amsterdam Noord;
 • een docent (m/v/x) voor de vrijdag ochtend (10.30 – 11.30) in Amstelveen;
 • een docent (m/v/x) voor nader in te plannen lessen in Zaandam;
 • docenten op invalbasis. 

Wij bieden een honorarium van €50 – 58 per uur (ex btw), afhankelijk van ervaring, en reiskostenvergoeding tot €100 per maand.

De functie Dansdocent Slow Flow 60+ is te combineren met de functie Dansdocent Dansmix 60+ en Moderne Dans 60+.