SAMEN BOUWEN WE DANCE CONNECTS COMMUNITY

 

Stichting Dance Connects zet zich in voor danseducatie en danscreatie. Door middel van workshops, lessen, projecten, voorstellingen en evenementen werkt de stichting aan het bereikbaar en toegankelijk maken van hedendaagse dans voor iedereen van 50 tot 100 +.

Schakel tussen mens en maatschappij

De activiteiten van de stichting fungeren als schakels. Dans is een krachtig middel om verbinding te creëren tussen mens en medemens, tussen mens en maatschappij. Via dans zet de stichting zich in voor participatie, sociale cohesie en welzijnsbevordering van doelgroepen die wegens fysieke, psychosociale en/of financiële redenen doorgaans niet in aanraking komen met deze kunstvorm.

Hieronder vind je alle openstaande vacatures. Voor vragen kun je altijd even contact opnemen met de contactpersoon op de vacature.

We werken met freelance professionals uit de kunsten om mensen op een artistieke wijze in contact te laten komen met zichzelf, elkaar en hun omgeving.

We werken ook met vrijwilligers. Zij zetten zich belangeloos in om samen met ons zo veel mogelijk mensen de mogelijk te bieden om te dansen, bewegen en verbinden.

Diverse en inclusieve organisatie

Binnen Dance Connects willen we dat iedereen zich welkom voelt en met plezier op zijn/haar/hun eigen niveau mee kan doen. We vinden het belangrijk dat iedereen de ruimte heeft om zich bij ons te ontwikkelen, ongeacht leeftijd, gender, identiteit en/of expressie, seksuele geaardheid, sociale positie, financiële situatie, culturele achtergrond, fysieke of psychische beperking. Wij streven ernaar een diverse en inclusieve organisatie te zijn. Samen maken en onderhouden we Dance Connects.

PR en Communicatie Medewerker (m/v/x)

DANCE CONNECTS ZOEKT PR & COMMUNICATIE MEDEWERKER (M/V/X)

Vacature voor een Freelance/ZZP functie | 12-14 uur per week | Sluitingsdatum: 23 februari 2023

Dance Connects groeit en daarom zijn we op zoek naar een PR & Communicatie Medewerker, die samen met het team én zelfstandig bouwt aan creatieve manieren om Dance Connects en al haar verschillende activiteiten onder de aandacht te brengen bij een zo groot en divers mogelijk publiek.

Organisatie
Als PR & Communicatie Medewerker bij Dance Connects coördineer je alle pr- en communicatie-activiteiten aan de hand van strategisch bepaalde campagnes en planning. Je bent verantwoordelijk voor het bewaken en uitvoeren van deze campagnes. Je werkt samen met de Algemeen en Artistiek Directeur, Marketing en PR Adviseur en Wijkmanagers. De organisatie bestaat verder uit een Zakelijk Leider, Coördinator Vrijwilligers, Office Manager, een driekoppig bestuur, een team van freelance Dansdocenten en vrijwillige Ambassadeurs.

Functie & Werkzaamheden

 • Verantwoordelijk voor het bewaken en uitvoeren van campagnes;
 • Periodiek overleg en afstemming met Marketing & PR Adviseur;
 • Overleg en afstemming met Wijkmanagers over actuele ontwikkelingen;
 • Bewaken van budgetten en bijsturen waar nodig;
 • Beheren en afhandelen van de communicatie mailbox;
 • On- en offline content maken in lijn met de ontwikkelde campagnes;
 • Onderhouden website en sociale media, inclusief contact met publiek;
 • Pers & media: contact en berichten schrijven;
 • Bewaken van de huisstijl;
 • Begeleiden drukwerk en drukwerkverspreiding;
 • Houden van doelgroeponderzoek en verwerking van resultaten;
 • Contact en mailing deelnemers en netwerk;
 • Bieden van ondersteuning aan Wijkmanagers bij diverse projecten en samenwerkingen met externe partijen.

Profiel

 • Je hebt HBO-denk-/werkniveau en 1-3 jaar relevante werkervaring;
 • Je hebt feeling met diverse doelgroepen, je kunt je goed inleven en je weet de juiste snaar te raken als het gaat om tone-of-voice, uitstraling en het betrekken van diverse mensen;
 • Je bent een uitstekend schrijver, je vindt schrijven leuk en je hebt gevoel voor taal;
 • Je hebt oog voor vormgeving en beeld, je draagt bij aan onze visuele uitstraling d.m.v. creatieve content;
 • Je hebt uitstekende sociale vaardigheden;
 • Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels;
 • Je hebt affiniteit met hedendaagse dans, de culturele- én de welzijnssector en je bent maatschappelijk
  betrokken;
 • Je bent proactief, creatief en inventief;
 • Je bent zorgvuldig, georganiseerd en kunt goed plannen;
 • Je bent stressbestendig en hebt af en toe ook tijd en ruimte om ad-hoc werkzaamheden te verrichten;
 • Je werkt met WordPress, Mailchimp, Photoshop en Indesign – of je maakt deze systemen en programma’s je snel eigen;
 • Je kent en bent betrokken bij Amsterdam e.o.
 • Je bent regelmatig beschikbaar op woensdagen.

Wij bieden
Wij bieden een veelzijdige opdracht bij een kleine, inspirerende, sociaal-culturele onderneming. Je werkt professioneel én informeel. Zelfstandig, maar in samenwerking met een groep gedreven professionals. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid. Op woensdag werken we samen op kantoor; de andere dagen werk je vanuit je eigen werkplek. Daarnaast draag je als medewerker van Dance Connects bij aan de sociale cohesie, gezondheid en participatie van vele “ouderen” en aan de diversiteit van het dansaanbod in Amsterdam e.o.

Wij bieden een freelance opdrachtovereenkomst voor de periode half maart 2023 t/m eind december 2023 voor gemiddeld 12 à 14 uur per week, met een proefperiode van 1 maand. De honorering is 35,- euro exclusief btw per uur.
Als de samenwerking naar wens verloopt gaan we samen verder.

Diverse en inclusieve organisatie
Binnen Dance Connects willen we dat iedereen zich welkom voelt en met plezier op zijn/haar/hun eigen niveau mee kan doen. We vinden het belangrijk dat iedereen de ruimte heeft om zich bij ons te ontwikkelen, ongeacht leeftijd, gender en achtergrond. Wij streven ernaar een diverse en inclusieve organisatie te zijn. Samen maken en onderhouden we Dance Connects.

Onze deelnemers zijn heel divers en daarom werken we altijd met professionals met een eigen stijl en karakter. Oog voor het individu en sensitiviteit voor de ouder wordende mens staan voorop, maar je kunt bij ons ook jezelf zijn. We moedigen eigenheid aan. Iedereen heeft zijn eigen talenten, ontwikkelingen, krachten. Enthousiasme, betrokkenheid en open staan voor ontwikkeling – die van de deelnemer en ook zeker die van jezelf- zijn key om bij DC aan de slag te gaan.

Inlichtingen / sollicitatie
Je motivatie + cv kun je tot 23 februari 2023 sturen naar Floortje Rous, Algemeen en Artistiek Directeur: creatief@danceconnects.nl o.v.v. vacature PR & Communicatie Medewerker.
De eerste gesprekken vinden plaats op 1 maart 2023.
Meer informatie over Dance Connects Community vind je op www.danceconnects.nl.
Voor vragen neem je contact op met Floortje via bovenstaande e-mailadres of op 06-19164926.

Docent Dans VOOR MODERN, DANSMIX EN/OF SLOW FLOW (m/v/x)

DANCE CONNECTS ZOEKT DANSDOCENTEN MODERN / DANSMIX / SLOW FLOW 50/60+
Vacature voor freelance/ZZP-functie | uren n.t.b | GEEN SLUITINGSDATUM

Een dansles van Dance Connects is een gevarieerde dansles waarin diverse hedendaagse dansstijlen en improvisatie met elkaar worden gecombineerd. In verschillende dansoefeningen, combinaties en choreografieën wordt gewerkt aan houding, kracht, balans, coördinatie, flexibiliteit en uithoudingsvermogen.

De verschillende lessen zijn gericht op mensen van 50/60 jaar en ouder die samen met leeftijdgenoten lekker actief willen bewegen, aan hun conditie willen werken en/of samen een creatief dansproces aan willen gaan op muziek uit heel de wereld en van alle tijden.

De lessen zijn zeer gevarieerd, makkelijk te volgen en lopen in een continue flow door; het plezier van samen bewegen staat voorop. Inhoud en niveau van de les worden zorgvuldig afgestemd op de deelnemers.

Naast Moderne Dans en Dansmix geven we ook Slow Flow, een creatieve dansvorm waarbij gedanst wordt vanuit de (rol)stoel. Deze les is gericht op mensen met verminderde mobiliteit, fysieke en/of mentale beperkingen. Het zijn dansontmoetingen waar iedereen op eigen niveau aan mee kan doen, staand of zittend, waarbij als groep wordt gedanst, maar waarin ook veel aandacht is voor één-op-één contact. 

Wij zoeken enthousiaste dansdocenten (M/V/X) die thuis zijn in hedendaagse dansstijlen en/of improvisatietechnieken. We zoeken docenten die gedifferentieerd les kunnen geven en cultuur- en doelgroepsensitief willen werken.

Ben jij een dansdocent en wil jij dans op creatieve wijze inzetten om het welzijn van onze dansers te verbeteren? Dan maken wij graag kennis met je!

De lessen worden gegeven op maandag t/m vrijdag in de ochtend en middag op diverse locaties in Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Weesp en Zaandam.

Wij bieden een honorarium van €50 – 58 per uur (ex btw), afhankelijk van ervaring, en reiskostenvergoeding tot €100 per maand. In verband met groei van de organisatie zijn wij per direct op zoek naar docenten voor vaste wekelijkse lessen, korte lesreeksen van 4 tot 10 weken en docenten op invalbasis. Laat ons vooral weten wanneer je beschikbaar bent.

Stuur jouw motivatie, CV en beeldmateriaal van jou als docent naar creatief@danceconnects.nl.

De functies Dansdocent Moderne Dans 60+, Dansdocent Dansmix 50+ en Slow Flow 60+ zijn te combineren.

PENNINGMEESTER (m/v/x)

DANCE CONNECTS ZOEKT BESTUURSLID: PENNINGMEESTER (M/V/X)

Als penningmeester weet jij alles van de cijfers en denk je in oplossingen. Jij gaat op een flexibele manier om met veranderingen. Je bent analytisch, nauwkeurig en kan het overzicht goed bewaren.

Jij bent iemand die het leuk vindt om een stichting verder te ontwikkelen. Jij hebt ervaring met organisatieontwikkeling en voldoende tijd om sparringpartner te zijn voor de algemeen directeur en zakelijk leider.

Als penningmeester ben je onderdeel van het driekoppige bestuur. Wies Rosenboom is de voorzitter en Kathy Joe de secretaris. Beiden hebben veel ervaring in de culturele sector, hebben al meerdere bestuursfuncties bekleed en zijn per januari 2021 bestuurslid van Dance Connects. De stichting voldoet aan de nieuwe gestelde eisen vanuit de WBTR (wet bestuur en toezicht rechtspersonen).

De functie is onbezoldigd, maar relevante reis- en onkosten worden vergoed. Je wordt benoemd voor vier jaar en dat kan eenmaal met nog eens vier jaar worden verlengd. De functie is voor ongeveer 10 uur per kwartaal.

Werkzaamheden

Bestuur en organisatie

 • Bestuursvergaderingen bijwonen (4 à 5 per jaar)
 • Afstemmingen met algemeen directeur en zakelijk leider
 • Contactpersoon zijn voor de bank

Financiële administratie

 • Reviewen en goedkeuren van de jaarrekening
 • Reviewen en goedkeuren van opgestelde begrotingen (jaarlijkse, meerjarige en per subsidieaanvraag)
 • Goedkeuren van facturen en contracten boven een bepaald bedrag
 • Beheren van de bankrekening
 • Monitoren van financiële gezondheid stichting, zowel signaleren van tekortkomingen als kansen
 • Meedenken over verbeterpotentieel in financiële processen en administratie

Registraties

 • Doen van KvK – wijzigingen
 • Aanvragen en wijzigingen van bankpassen
 • Melden UBO’s bij KVK en Rabobank

Profiel

 • Je past binnen de cultuur van de organisatie: je bent enthousiast, divers, informeel en betrokken;
 • Je hebt een sterk ontwikkeld sociaal gevoel en omgevingsbewustzijn, evenals een ondernemende instelling;
 • Je hebt een brede interesse die je combineert met jouw financiële deskundigheid;
 • Je hebt overtuigingskracht, jij krijgt mensen mee, op alle niveaus;
 • Je bent communicatief sterk, maar ook een kei in luisteren en signaleren;
 • Je word enthousiast van groei;
 • Je hebt financiële deskundigheid door opleiding (Academisch/HBO) en ervaring en je bent gewend te werken met begrotingssystematiek, periodieke verantwoording;
 • Je hebt ervaring met risicobeheersings- en monitoringssystemen en forecasting;
 • Jij leest financiële gegevens meerdimensionaal: je ziet wat het is, herkent de betekenis, doorziet causaliteit, mogelijkheden en risico’s en beziet scherp de implicaties voor langere termijn;
 • Jij houdt overzicht en je hebt een goed analytisch vermogen en strategisch inzicht;
 • Bestuurlijke besluitvormingsprocessen zijn jou niet vreemd, evenals discussie-, vergader- en besluitvaardigheid;
 • Je hebt levenservaring en intrinsieke belangstelling voor de doelstellingen achter beleid en uitvoering.

Wie ben jij?

Het maakt niet uit wie of wat je bent; het gaat om wat je meebrengt voor Dance Connects. Binnen Dance Connects willen we dat iedereen zich welkom voelt en met plezier op zijn/haar/hun eigen niveau mee kan doen. Wij streven ernaar een diverse en inclusieve organisatie te zijn. Samen maken en onderhouden we Dance Connects.

Inlichtingen / sollicitatie

Herken jij je in bovenstaande functie? Mail dan jouw motivatie + cv voor 13 februari 2023 naar: creatief@danceconnects.nl o.v.v. vacature Penningmeester.

Meer informatie over Dance Connects vind je op www.danceconnects.nl. Voor vragen bel je met Floortje Rous, algemeen en artistiek directeur, op 06-19164926.

VRIJWILLIGER / DANSBEGELEIDERS SLOW FLOW (m/v/x)

Dance Connects zoekt enthousiaste DANSBEGELEIDERS SLOW FLOW

Vrijwilligersfunctie / nader te bepalen uren / geen sluitingsdatum.

De slow flow les van Dance Connects Community is een gevarieerde moderne dansles voor kwetsbare mensen van 60 jaar en ouder. We maken gebruik van verschillende muziekstijlen en creëren zo een dynamische les, waaraan iedereen op eigen niveau kan deelnemen. De les is bij uitstek geschikt voor mensen die minder mobiel zijn, maar toegankelijk voor iedereen.

Zorg, welzijn en buurt
Dance Connects Community biedt Slow Flow lessen in alle wijken van Amsterdam Amstelveen, Diemen en Weesp. We werken daar in de woonzorgcentra samen met dagbesteding, zorgverlening en welzijnsorganisaties die zich inzetten voor buurtparticipatie.

Slow Flow is maatwerk
Kwetsbare mensen van 60 jaar en ouder uit de wijk en uit de zorg nemen deel aan de Slow Flow lessen. Mensen kunnen zowel staand als zittend meedoen en er wordt gedanst in een ontspannen sfeer met aandacht voor houding, ritme, beweging en creativiteit. Deelnemers leren zich te concentreren op lichaam, ademhaling en het ritme van de beweging, maar er is ook ruimte voor vrij dansen en improvisatie. Eigen bewegingen van deelnemers worden gezien en verwerkt tot dans. De docent houdt heel goed in de gaten waar deelnemers op reageren en stemt de les daar op af. Slow Flow is maatwerk. Regelmatig dragen mensen verzoeknummertjes aan welke in de volgende sessie worden verwerkt. Mensen kunnen zichzelf zijn, plezier beleven en zijn even niet bezig met hun ziek zijn.

Wie zoeken wij?
We zijn op zoek naar dansbegeleiders om de dansdocent en de deelnemers tijdens de Slow Flow lessen te ondersteunen. We zijn op zoek naar iemand die het het leuk vindt om met mensen te dansen en hen persoonlijk te stimuleren en motiveren om in beweging te komen.

Op dit moment zoeken we per direct twee nieuwe dansbegeiders die in Amsterdam Noord en in Amstelveen aan de slag kunnen. 

Wie ben jij?
Je bent initiatiefrijk, open en vriendelijk, je kunt natuurlijk en makkelijk met ouderen omgaan en je houd van dans en beweging. 

Wat bieden we jou?
We bieden je coaching tijdens de les, bijzondere ervaringen op professioneel en persoonlijk vlak, liefdevolle dansers en reiskostenvergoeding. Je draagt bij aan het welzijn van vele kwetsbare mensen en je maakt hen door middel van dans blij, energiek en vrij. 

Je behoort tot de pool dansbegeleiders en krijgt twee keer per jaar intervisie.

Reageren
Ben je geïnteresseerd in deze vrijwilligersvacature? Stuur dan je reactie in de vorm van een korte motivatiebrief naar Zeraja Munzer vrijwilligers@danceconnects.nl. ​