Club Dans

CLUB DANS is de plek waar je vrij kunt dansen met iemand uit de buurt, uit de stad, die je anders niet zo gauw zou ontmoeten. Je danst op muziek uit alle windstreken samen met mensen van alle leeftijden en achtergronden. Het is een plek voor jong en ouder.

Elke editie is anders en zoekt CLUB DANS naar nieuwe mogelijkheden om samen met cultuur- en buurtinitiatieven, dj’s, dansers en andere makers de stad een beetje beweeglijker, losser en leefbaarder te maken.

Ontdek CLUB DANS – de ruimte om eens op een andere beat te dansen.

Club Dans Elixer Dance Connects Amsterdam

CLUB DANS / OP ZOEK naar muzikale diversiteit

In de komende editie van CLUB DANS gaan we samen met DJ Socrates op zoek naar muzikale diversiteit. We dansen in deze AROUND THE WORLD editie op muziek uit alle delen van de wereld.

DJ Socrates is gespecialiseerd in het vinden van ultieme dansplaten uit o.a. Afrika, Azië, Europa en Zuid-Amerika. Al deze werelddelen hebben verschillende muziekstijlen met allemaal verschillende kenmerken, die nauw verbonden zijn aan een bepaalde cultuur, boodschap of traditie. We willen niet alle muziek uit een werelddeel onder een noemer vangen, daarvoor zijn er te veel verschillende culturen, landen, bevolkingsgroepen en geschiedenissen die van invloed zijn.

We laten tijdens deze editie van CLUB DANS alle hokjes en stempels varen en laten ons meevoeren op wereldse geluidsgolven. Alternatieve ritmes, lokale instrumenten, exentrieke melodieën, zeldzame structuren en altijd ongewoon goede vibes is wat je kunt verwachten.

Ons advies: Laat je vooral lekker meevoeren op een twee uur durende reis om de wereld. Dwaal af van het gebaande pad van “Westerse muziek” en breek los op de dansvloer. De wereld ligt aan je voeten!

 

CLUB DANS / AROUND THE WORLD

Datum / Zaterdag 16 maart 2024

Locatie / Poppodium Volta
Houtmankade 336
Amsterdam
Inloop / 19.30 uur
Warm-up
/ 20.00 uur

Cool-down / 22.00 uur
Einde / 22.30 uur

Muziek / DJ Socrates
Host / Floortje Rous
Aanmelden / Via dit formulier of de knop hieronder. Je kunt ook een mailtje sturen naar info@danceconnects.nl of bellen met 020-2611058. Gewoon binnen komen lopen kan en mag natuurlijk ook – leuk als je erbij bent!

Eerder waren we te gast bij o.a. Podium Mozaiëk, De Nieuwe Anita, De VerbroederIJ, Elixer, Ru Paré, Jungle Amsterdam en Lokaal Lokaal. Ook hebben we tijdens de lockdowns online edities georganiseerd. Hou ons in de gaten op Facebook en Instagram voor nieuws over volgende edities. En schrijf je in op onze nieuwsbrief – dan mis je niks.