Live muziek & gastdocenten

Dansen op live muziek

Een aantal keer per jaar geven we danslessen met live muziek. We nodigen een aantal professionele muzikanten uit om de les te begeleiden.

Tijdens zo’n les staat niet alleen de beweging centraal, ook de beleving. De les is namelijk door de live muziek heel dynamisch en gevarieerd.

Je krijgt meer energie van live muziek en je wordt erdoor uitgedaagd om nieuwe manieren van bewegen te onderzoeken. Daarnaast wordt je muzikaliteit geprikkeld en je dansgevoel geïntensiveerd.

Gastdocenten

Ook organiseren we een aantal keer per jaar gastlessen. Voor deze lessen nodigen we gastdocenten uit. Gastdocenten met een andere kijk op dans of gespecialiseerd in een bepaalde dansstijl.

Door deze variatie leer je allerlei diverse aspecten van dans kennen, word je uitgedaagd en verruim je je blik en je beweging.

AANMELDEN
Wil je meedoen met één of meerdere van deze speciale lessen, meld je dan even aan door een mailtje te sturen naar info@danceconnects.nl of reserveer je plekje telefonisch via 020-2611058.

AGENDA

WEESP
Moderne Dans met live muziek
Dansstudio van Harten
Middenstraat 21
8 mei / 13.00 – 14.00 uur
Docent: Mayke van Veldhuizen
Muzikanten: Gerrit de Boer (gitaar), Omar Beganovic (percussie) en Pinto Munoz (contrabas

WEST
Afrikaans Modern
Meneer de Wit
Baarsjesweg 202
9 mei / 13.30 – 14.30 uur
Gastdocent: Simone Heijloo

OOST
Moderne Dans met live muziek

De Meervaart
Balistraat 48A
10 mei / 14:30 – 15:30 uur
Docent: Mayke van Veldhuizen
Muzikanten: Gerrit de Boer (gitaar), Omar Beganovic (percussie), Pinto Munoz (contrabas) en Sara Kalinowska

 

 

 

 

NOORD
Buikdans voor vrouwen

DAT!school
Buikslotermeerplein 101C
11 mei / 10.15 – 11.15 uur
Gastdocent: Sarah Safi Harb

ZUIDOOST
Afrikaanse Dans
NoLimit
Geldershoofd 80
11 mei / 10.30 – 11.30 uur
Gastdocent: John Kayongo

CENTRUM
Klassiek Ballet
Studio Vredenburgh
Vredenburgersteeg 31-35
15 mei / 14.45 – 15.45
Gastdocent: Bianca Holdermans

ZUID
Klassiek Ballet
Studio Vredenburgh
Vredenburgersteeg 31-35
15 mei / 14.45 – 15.45
Gastdocent: Bianca Holdermans

 

Gastdocenten

SIMONE HEIJLOO
Simone Heijloo is danseres, dansdocent, choreograaf, danstherapeute en bewegingscoach. Ze danste bij Germaine Acogny in Senegal en studeerde Irène Tassembédo in Ouagadougou, Burkina Faso. Simone haalt haar inspiratie uit traditionele en hedendaagse Afrikaanse dansen en combineert dit met moderne dans. Een Afrikaanse Moderne les bij Simone is een energieke training voor het lichaam, werken aan coördinatie, kracht en flexibiliteit, bewegen op verschillende muziekstijlen en vooral heel veel dansplezier!

SARAH SAFI HARB
Sarah Safi Harb is de oprichter en docent bij The Dance Movement en zorgt graag voor een extra dosis gezondheid en geluk door dans en beweging. Sarah komt uit Libanon, woonde in Brazilië en leeft in Nederland. In haar lessen combineert ze haar achtergrond met haar kennis en ervaring in yoga en holistische dansvormen. Sarah gelooft in de kracht van ieders eigen manier van bewegen en ze moedigt je hierin graag aan. Het gaat er in haar les niet om hoe je danst, maar om het vinden van je eigen stijl, gevoel en expressie.

JOHN KAYONGO 
Beleef Afrika met al haar tradities, inheemse rituele dansen en mooie verhalen! Feesten in Afrika betekent dansen. De code is dat iedereen danst, niemand kijkt toe. De uitbundige manier van bewegen en het ritmegevoel symboliseren de levenswijze van Afrikanen. John neemt je mee op reis. Naast John zijn achtergrond in antropologie en moderne dans brengt hij ook een enorme dosis enthousiasme mee waardoor je gegarandeerd een lach op je gezicht krijgt.

BIANCA HOLDERMANS
Docent en choreograaf Bianca Holdermans werkte bij verschillende centra voor cultuureducatie, balletscholen, Buitenkunst, Fontys Dansacademie en Theaterschool Amsterdam. Sinds 2004 geeft ze lessen klassiek ballet bij Muziekschool Amsterdam en de Great Vibes.

DANS VOOR THUIS

DANS VOOR THUIS

Dans voor Thuis op Youtube Op ons Youtube-kanaal kun je heel veel inspirerende oefeningen volgen, op elk gewenst moment, lekker thuis. De video's zijn gemaakt door onze geweldige docenten. Veel plezier ermee! DANS VOOR THUIS > KLIK HIER